Seful FRSB, acuzat de organizarea atentatelor de la Europa Libera, impreuna cu Carlos Sacalul

July 29, 2008 at 11:13 am | Posted in etic, frsb | Leave a comment

In sesizarea depusa pe 7 noiembrie 2007 la Parchetul Militar, IICCR sustine ca Dan Mihoc era, la inceputul anilor 80, secretar 2 al Ambasadei Romaniei la Bonn.
Potrivit sesizarii, un anume Constantinescu “a dezvaluit autoritatilor germane ca Mihoc a organizat impreuna cu teroristul Ilici Ramirez Sanchez, alias “Carlos Sacalul”, atentatele cu colete explozive, trimise lui Paul Goma, Serban Orascu si Nicolae Penescu”.
Coletele fusesera trimise in februarie 1981, “cu intentia de a provoca moartea sau vatamarea corporala grava a acestora precum si pentru a intimida ceilalti contestatari ai regimului comunist”. Cercetatorii de la IICCR sustin ca pana la atentate, Dan Mihoc a fost ofiter in cadrul UM 0195.
Contactat de HotNews.ro, Mihoc a negat categoric acuzatiile formulate in sesizarea catre Parchetul Militar: “nu au nici in clin, nici in maneca cu realitatea. Sunt inventii”. “Este adevarat ca am fost ofiter”, mai spune Mihoc, dar sustine ca n-a avut nici o legatura cu atentatele impotriva Europei Libere.
“Nu am avut nicio legatura cu acest caz, nici cu persoane romane. Am desfasurat in Germania doar activitati economice si tehnico-stiintifice”. Mihoc crede ca acuzatiile care i se aduc nu sunt de natura sa-i afecteze pozitia: “partenerii de afaceri ma cunosc foarte bine”.

“A avut o cadere nervoasa dupa atentate”
Pe langa functia de director general la Premium Lubricants Romania, care este reprezentanta British Petroleum in Romania, Mihoc este membru in Consiliul Director al Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA) si Presedinte al Federatiei Romane de Schi-Biatlon.

Articol preluat de pe Hot News si realizat de Dan Tapalaga (Joi, 15 noiembrie 2007). Citeste tot articolul aici: Link articol sursa

Advertisements

Leave a Comment »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.
Entries and comments feeds.

%d bloggers like this: