Bodi, accident la Predeal

February 3, 2009 at 10:36 pm | Posted in Povestiri despre Schi | Leave a comment

Ieri, Bogdan Olaru, unul dintre cei mai buni juniori romani, s-a accidentat la Predeal. Se antrena cu tatal sau, era la ultima mansa de slalom. S-a dezechilbrat intr-o zona unde se facuse gheata, a cazut si a fost catapultat in padure. Schiurile de slalom pot acumula atata energie incat se comporta ca un resort intins la maxim. A trecut printre un stalp si un copac si s-a oprit in niste crengi. La cateva minute dupa impact scuipa sange si vedea prin ceata. Astazi era inca la spital pentru tot soiul de investigatii.
Tatal sau parea ravasit. “As putea sa mor maine ca sa le fie lor bine.” (lui Bogdan si lui Mihai, fratele sau)
L-am vazut pe Bogdan (Bodi cum ii spun prietenii, a la Bode Miller) anul trecut la Nationale si si pot spune cu mana pe inima ca a reprezentat cea mai placuta surpiza. Pur si simplu m-a incantat cum mergea. Tatal sau spune ca mai are multe de corectat, dar mie mi s-a parut ca are o tehnica desavarsita. Urmeaza sa participe, peste o luna, la Mondialele de Juniori. Sper mai mult ca oricand sa participe dupa acest accident.
Dar motivul pentru care m-am hotarat sa postez aceasta stire este altul. Este normal ca schiorii nostrii sa nu aiba unde se antrena? Predealul, care de bine de rau reprezenta o solutie in anii trecuti, anula acesta este la pamant. Nu stiu motivul, banuiesc ca are legatura cu neintelegeriile (orgoliile?) dintre noua gasca si vechea gasca de la primarie. Dar slalomul acela de antrenament a fost pus pe margine, foarte aproape de padure, pentru ca partia de la Predeal NU AVEA SUFICIENTA ZAPADA in alta parte. Pe centru era jale. Saptamana trecuta, Andrei Szilagi pusese un slalom pentru cei de la AS Armata Brasov pe noroi!
“Ne antrenam ca acum 20 de ani” spunea Maiu, tatal lui Bogdan. Si cata dreptate are. Acum 20 si un pic de ani , Ortwin Fruhn, campionul national la urias, s-a zdrobit de un copaci in incercarea de a se antrena pentru coborare.
Acum, cand au inceput sa apara rezultatele in schiul romanesc, ar trebui sa avem si noi o partie de antrenament.
La Poiana Brasov iti trebuie super aprobari pentru a pune un slalom. Iar acolo, domnul Emil Farcasanu iti pune mai mult bete in roate in loc sa te ajute.
La Azuga exista 3 proprietari de mijloace de transport/ partii care pur si simplu nu s-au inteles pentru un skipass comun.
Sinaia a ramas singura varianta. Aici insa suntem la voia lui Dumnezeu pentru ca nu exista tunuri.
Si ne mai miram de ce nu vine Edith Miklos la Nationale.

Advertisements

Leave a Comment »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.
Entries and comments feeds.

%d bloggers like this: