Edith, Nationalele si Cupa Mondiala

February 25, 2009 at 10:16 pm | Posted in 2009, CampionateleNationale, CupaMondiala, EditMiklos, Povestiri despre Schi | 5 Comments

Astazi (miercuri, 25.02) am participat la Campionatele Nationale, proba de slalom. Au fost cateva probleme (contestari si aplicari inconsecvente de regulament) dar despre asta intr-un alt post.
Ce vreau sa va povestesc este altceva. Nu mica mi-a fost mirarea cand am vazut-o pe Edith printre concurenti. M-am bucurat sa o vad, insa, in acelasi timp m-am intristat realizand ca tocmai pierdea antrenamentul oficial de la Bansko. Cu alte cuvinte ea nu va merge la Bansko, unde sunt programate 2 coborari si un SG. Era practic ultima ei sansa in Cupa Mondiala in acest sezon. Si una dintre putinele curse cu 3 probe de viteza una dupa alta.
Motivul? Ea s-a mutat de curand la Dinamo Bv, iar pentru club nu este important locul 18 la Mondiale, ci sa castige la Nationale. Asa ca Edith, cea mai buna coboratoare din Ro, in loc sa se lupte cu cele mai bune fete din Cupa Mondiala, a venit acasa sa concureze la Nationale. Astazi a terminat pe 2 la slalom (a castigat Sandra Narea care a mers super). Marti a fost in Poiana unde a castigat locul 1 la Campionatele Universitare.
Nu vreau sa spun ca nu e important sa participi la Nationale sau la Universitare, dar cred ca cu totii ne dorim sa o vedem pe Edith mergand cat mai des si cat mai bine in Cupa Mondiala. Insa obiectivul acesta este in contradictie cu al celor de la Dinamo. Cat despre Edith…ea nu vorbeste mult insa nu era fericita cu aceasta solutie.
Austriecii, elvetienii, francezii, toti isi tin Campionatele Nationale dupa 15 martie, ca sa nu aiba astfel de contradictii.

Advertisements

5 Comments »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Mare, mare pacat. 😦Lindsey nu concureaza pentru alta echipa, ci pentru ca au iesit campioni anul trecut, Lindsey si Bode au primit permisiunea (sau sa fi fost cadou?) sa aiba propriile lor costume. Daca te uiti cu atentie, vei vedea asemanari cu costumul restului americanilor. 😉

  2. @pinguilde: Am verificat. Stiam ca Bode Miller concureaza pentru propria sa echipa, Team America, din Oct 2007 (mai multe detalii intr-un post ulterior pt ca merita). Am vrut insa sa verific daca nu s-a schimbat ceva intre timp. El are proprii sai sponsori – 5 la numar la inceputul sezonului – care varsa cate 5000 USD fiecare la fiecare victorie.

  3. @Radu Savin ai uitat să-i pui pe Cuche,Didi Defago si Bode Miller în sondajul tău.

  4. Da, Bode are propria lui echipa, sezonul trecut a mers struna asa independent. Dar cu costumele e o chichita acolo, pe care n-o cunosc. Stiu doar ca sigur anul trecut a concurat in costumul american oficial si ca diferentele de anul asta sunt ceva special pentru merite deosebite aduse schiului american. O chestie din asta. 🙂Iar Lindsey e fata cuminte deocamdata, nu are ganduri de razvratire, asa ca sta in echipa USA.Da, chiar. Asa, din perspectiva de acum, Cuche are cele mai mari sanse. Sunt totusi 3 etape rapide in plus. Coboratorii pot recupera pana duminica la amiaza. 😉

  5. @Team America: Realizez si eu ca sondajul este incomplet. Nu mai poate fi editat, asa ca nu ne ramane decat sa ii votam pe toti la “altul”.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.
Entries and comments feeds.

%d bloggers like this: