10 clikuri pentru Edit: Haideti sa dam o mana de ajutor

October 19, 2009 at 3:18 pm | Posted in EditMiklos, Povestiri despre Schi | 11 Comments

2009-val-disere_Miklos

Edit Miklos….

…locul 18 la Campionatele Mondiale….

…. ne-a invatat ca, noi romanii, putem spera la mai mult de la sportul asta numit schi. Dar pentru asta este nevoie de bani. In martie 2009 Pinguilde scria un articol fermecator, insa lipsit de finalitate:

“O iei de fund, o intorci, o scuturi si nu pica un sfant din ea. Ba daca-ar ajunge un banut din greseala pe acolo, ar fi inghitit pe loc de gura flamanda a datoriilor. […]

Vorbim de fata care s-a clasat pentru prima data in punctele unei etape de Cupa Mondiala si de cea care cu doua locuri 18 a reusit cel mai bun rezultat romanesc din toate timpurile la campionatele mondiale. […] Vorbim de fata care a sfidat conditiile inexistente si a scos performante din nimic. […]

“Fata draga, nu mai avem bani. Te-ai plimbat destul, fa bine si baga-ti echipamentul la varat. Daca esti cuminte poate iti mai dam ceva la iarna. Daca esti cuminte si daca nu ne-om cheltui banii in procese cu antrenorul ala al tau austriac, pe care, apropo, nu l-am platit inca la zi” i-a zis o federatie senina ca cerul primaverii ce-ar putea fi, daca n-ar fi inca asa iarna. […]

De optzeci de mii de euro are nevoie Edit intr-o iarna pentru toate cheltuielile necesare antrenamentelor si participarii in concursuri.”

Acum, tot Pinguilde a venit cu o alta solutie: 10 clickuri pentru Edit.

O sustin din toata inima si va rog si pe voi, toti cei care iubiti schiul romanesc, sa dati cele 10 clickuri pentru Edit ca sa directionam banii in directia ei. Nu costa nimic, insa foloasele sunt mari.

Multumesc.

Advertisements

11 Comments »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Azi cand am intrat sa votez din nou cu edit am vazut ca numarul celor care au votat-o a crescut de la 100 si ceva la 400 si un pic :D. Suntem pe drumul ce bun :D. Cred ca e prima desi nu am stat sa contorizez chiar toate povestile.

 2. Nu e prima, doar a treia. La paginile 14 si 8 e concurenta.

 3. 600 si…
  Haideti dragilor…mobilizare la maxim….inca o saptamana de efort.

  @pinguilde: Felicitari… Initiativa iti apartine in totalitate.
  Da Doamne sa iasa.

 4. Go,Edit,go !

  Inca un click pentru EDITH MIKLOS …un vot pentru cea mai buna schioare din Romania…locul 18 la SCHI ALPIN – WORLD CHAMPIONSHIPS 2009, in proba feminina de coborire de la Val d´Isere,Franta…Felicitari si la o noua medalie olimpica la Vancouver 2010 !…fiecare vot conteaza…un vot din partea celor care iubesc schiul romanesc…un vot pentru o eroina cu o ascensiune si o poveste minunata,”Studiu in alb”…o poveste care merita sa fie votata…o poveste despre ski,o poveste pe care Edit o “scrie pe zapada, cu claparii” pe un “blog de zapada” in wordpress…
  Povestea lui Edith m-a facut sa ma intorc in timp si sa retraiesc o parte din viata mea de fosta sportiva,
  legitimata tot la Clubul Dinamo,CSS 2 ,sectiunea volley…12 ani minunati…sport fac si acum,dar nu de performanta…
  MILITEZ pentru SPORT,pentru MISCARE,pentru o VIATA ACTIVA si ECHILIBRATA.
  Iubesc ski-ul,il practic de mica…am inceput la SINAIA,orasul meu de suflet,orasul copilariei mele minunate,orasul bunicilor mei si al adolescentei mele…un oras unde povestile incep,dar nu se termina niciodata…cel putin pentru mine…Sinaia e un “basm”fara sfarsit,un loc cu oameni si prieteni minunati.Am promovat,promovez si voi promova in toate proiectele mele SINAIA.
  SINAIA are sportivi de performanta !

  Felicitari AMR SINAIA(Asociatia Monitorilor din Romania) prima asociatie de monitori din Romania,fondata in 1991 de catre Adrian Mortila,Toma Mortila,Florin Chivu ,Romeo Vivareli,Emil Tudorache.

  Felicitari CSO SINAIA(Clubul Sportiv Orasenesc Sinaia), fondat in 2001 de dl. Adrian Mortila,antrenor de snowboard si de ski,sectia de performanta snowboard.

  Felicitari pentru SCOALA de SKI din SINAIA !
  Mult succes instructorilor,monitorilor si formatorilor de ski,ghizilor montani din Sinaia!

  Valentin Caciula,Adrian Mortila,Nelus Taus,Daniel Sorica…JOS,PALARIA !

  Felicitari D-le.Radu Savin pentru initiativa dvs,felicitari pentru acivitatea dvs ca jurnalist sportiv la Eurosport, felicitari pentru TeamExpert !

  EDIT MIKLOS te sustin din toata inima si te felicit pentru performantele tale stralucite obtinute in lumea schiului alpin mondial.

  JOS,PALARIA !

  Cu admiratie,
  Ingrid

 5. @ingrid: Multumesc pentru aprecieri. O sa le transmit si celor din Sinaia. Sper ca voturile noastre sa ii foloseasca, nu numai moral, lui Edit.

 6. As dori sa-mi raspundeti la o intrebare:
  cum se implica federatia INTERNATIONALA de ski in promovarea skiului in Romania?
  ma gandesc ca simplu om asa, ca aceasta federatie nu gandeste prea mult ignorand o populatie care ar putea creste lejer vanzarile la Atomic Head etc
  multumesc

 7. Cred ca FIS ar fi deschisa unei colaborari daca… ar avea un partener de discutie. Nu poti sa le ceri ca ei sa vina si sa organizeze ceva la noi, cand federatia noastra sta bine mersi pe fund si suspenda sportivi pe banda rulanta. Sau ii ameninta cu suspendarea, tot aia e.

  Vezi ce s-a intamplat in alte tari. La rusi au organizat slalomul paralel nocturn, pe bulgari i-au introdus in calendarul Cupei Mondiale. Acolo exista bunavointa. Dar se asteapta ca romanii sa vrea si deocamdata romanii par sa fie multumiti cu ce nu au.

 8. cand kostelici castiga la combinata probabil ca 100 croati decid sa-si duca familia la ski. cand maze castiga argintul la slalom urias probabil ca 30 de sloveni fac acelasi lucru.
  in data de 2 ianuarie autostrada croata era blocata din cauza ca 200 de mii de oameni pleaca la ski in austria in prima saptamana din ianuarie, profitand de preturile minime. asta inseamna cam 5% din populatia lor probabil. ei fac consumatie si platesc bani pt skipass, cumpara sau inchiriaza skiuri etc, deci cheltuie pt acest sport.
  dupa parerea mea, federatia internationala ar trebui sa decapiteze orice federatie care nu poate promova sportul respectiv in tara proprie. sincer ma gandesc cum pot tolera firmele de echipament o asemenea situatie.

 9. […] cu tot pe wordpress. De atunci cele mai citite articole au fost: 1. Unde schiem in Austria?, 2. 10 clickuri pentru Edit: Haideti sa dam o mana de ajutor si 3. […]

 10. […] cu tot pe wordpress. De atunci cele mai citite articole au fost: 1. Unde schiem in Austria?, 2. 10 clickuri pentru Edit: Haideti sa dam o mana de ajutor si 3. […]

 11. […] si peste 13 000 de vizite. Cele mai citite 10 articole au fost Unde schiem in Austria Amintiri 10 clickuri pentru Edit Ski fond – un nou Herminator Prima zapada De ce nu mai comentez la Eurosport Daniel Albrecht […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.
Entries and comments feeds.

%d bloggers like this: