Edit nu va lua startul in Canada

October 30, 2009 at 10:33 pm | Posted in 2010, Austria, CupaMondiala, EditMiklos, frsb, Povestiri despre Schi, Val d'Isere | 6 Comments

2009-val-disere_MiklosVa multumesc tuturor celor care ati votat-o pe Edit. A fost a doua pana la urma, cu alte cuvinte va primi sponsorizarea. Singurul hop care mai trebuie trecut este validarea voturilor. A fost deja contactata de catre banca. FELICITARI inca odata Pinguilde pentru initiativa.

Iata cateva informatii proaspete de la dl. Florin Cristea (Floro), antrenor la Dinamo si la lotul olimpic. Edit se antreneaza pe ghetarul Molltaler, in Austria, cu Jurgen Alben, antrenorul cu care a lucrat pana acum. Trebuie specificat ca, din cate stiu eu, conflictul dintre federatia si Edit legat de plata salariului lui Jurgen nu a fost stins.
Miercuri revine pe ghetarul din Austria si Floro, impreuna cu ceilalti doi schiori calificati la JO, Ioan Nan si Dragos Staicu. El va lua cu el in Austria si doi sportivi de la Dinamo, Iulia Craciu si Ionut Achiriloaie.
Daca la prima iesire din octombrie antrenamentul s-a axat pe porti de urias, acum se va merge pe antrenament specific: Staicu si Miklos la probe de viteza iar Nan la slalom. Cum este imposibil pentru un antrenor sa fie prezent si la un antrenament si la altul, Floro se va concentra pe probele de viteza iar Nan este posibil sa se alature altui lot.
Tot in Austria se afla si surorile Narea care spera sa obtina si ele calificarea pentru JO.

Revenind la Edit, Floro spunea ca a scazut in puncte si ca este in urma cu pregatirea pe zapada, dar ca depune mult efort la antrenamente. Strategia aleasa de antrenor (impreuna cu sportiva sper) este sa nu mearga in Cupa Mondiala pentru moment. In schimb va lua cateva starturi de Cupa Europei pentru a-si imbunatati punctele FIS, urmand sa revina in Cupa Mondiala la sfarsitul lui decembrie. Evident, punctul culminant al sezonului ramane participarea la JO de la mijlocul lui februarie.
Prima cursa de coborare feminina din Cupa Mondiala va avea loc in Canada, la Lake Louise, la inceputul lui decembrie, iar cea de a doua la Val d’Isere in 18 decembrie 2009. Ar fi minunat daca Edit va reveni pe partia unde a obtinut cele mai bune rezultate ale sale (2 locuri 18 la Campionatele Mondiale). Asta daca se va concura tot pe partia Rhone Alpes si nu se va reveni pe cealalta partie, mai usoara, OK.

Advertisements

6 Comments »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Mie, sincer, mi s-a parut mai grea Face decat Rhone Alpes. Cel putin asa, la liber.

  2. Bine zici. Face Bellevarde e mai dificila decat Rhone Alpes, o adevarata nebunie de-a lui Killy.
    Partia mai usoara la care ma refeream in post este OK (Oreiller Killy), cea care are sosirea la La Daille.

    Ar trebui scris un articol despre partia asta, interesanta macar prin nume. Oreiller a fost dublu campion olimpic la St Moritz in ’48 si primul campion la cobaorare iar pe Killy cine nu-l cunoaste!? A organizat CM de anul asta de la Val d’Isere si a fost, printre altele, triplu campion olimpic la Grenoble.

  3. Edit nu rasplateste admiratorii ei romani care o privesc la CUPA Mondiala. Nu stie sa faca cu mana cand ajunge la finish. Eram la Zauchenzee in martie 2009 cand am felicitat-o la sosire, iesind din coridor…nu a spus nimic..si eram singurul roman acolo….apoi i-am trimis o poza facuta deasemenea singurul care o pozasem, nu a spus nimik, urat din partea ei! nu imi mai place de Edit.

  4. Interesant ce spui Luci. Nu stiu ca Edit sa fi concurat acolo dupa Nationale. Poate inainte de Mondiale, in ianuarie 2009. Ce sa zic, o cunosc si eu pe Edit si uneori nici mie nu imi raspunde. As zice insa ca este mai degraba timiditate. Dar cel mai bine sa iti raspunda Pin dupa ce se intoarce din NewZeeland. Ea o cunoaste cel mai bine.

  5. If only more people would read this.

  6. […] Iata si comentariul zilei, apartinand lui Arnold Cobilanski: ‘Maghiara’ Edit Miklos ia startul …. are ceva probleme … schiurile scurte sunt mai greu de controlat …termina pe locul… Si cam atat. Nici o mentiune despre originea ei, despre rezultatele ei pentru Romania. Necunoastere sau subordonare? Edit ramane o palma data federatiei, pentru care in alte tari s-ar fi lasat cu demisii. La noi insa … Plecarea mea de la Eurosport are legatura cu criticile aduse federatiei la vremea respectiva, pentru relatia dezastroasa cu Edit. Se pare ca tot efortul a fost in zadar […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.
Entries and comments feeds.

%d bloggers like this: