Portret de Campion: Maria Riesch

November 18, 2009 at 2:12 am | Posted in 2009, CampionateleMondiale, CupaMondiala, JO, MariaRiesch, Portrete de Campioni, Povestiri despre Schi, Povestiri din Cupa Mondiala, Val d'Isere | 2 Comments

Maria Riesch - Lange Athlete Girl 2009Am inceput seria portretelor cu Kilian Albrecht, dupa ce bulgaro – austriacul a devenit reprezentantul schiorilor la FIS.

A trecut ceva timp de atunci, asa ca este timpul pentru urmatorul portret. Este vorba despre ultima invingatoarea din Cupa Mondiala – Maria Riesch.

Dorinta mea era ca acest portret sa apara pe 24 octombrie, cand Maria implineste 25 de ani. Insa tocmai am aflat ca voi fi plecat din tara, ca urmare iata cadoul meu in avans: un portret in imagini (foto Lange & Picture Alliance).

Prima imagine vine de la Lange. Maria Riesch Lange Athlete Girl 2009. Sexy, nu? ...

Maria_RieschA doua imagine e din 2001. Maria avea 17 ani. Era vicecampioana mondiala la junioare si isi facuse deja debutul in Cupa Mondiala: locul 20 la un SG, pe partia de acasa, la Garmish Parten Kirchen. Asa a inceput ascensiunea unei mari campioane.

 

 

 

 

Maria_Riesch 2002: Poza este de la combinata de la Lenzerheide. Imi amintesc ca am comentat acea cursa. Era surpinzator cat de bine aluneca fetita acea lunga si slaba. Locul 3 si primul podium la doar 18 ani.

 

 

MariaRiesch_dec2003_StMoritz

Decembrie 2003, StMoritz: locul 3 la coborare. Carcotasii spun ca la combinata poti sa ai noroc. Acum nimeni nu mai are ce sa zica: a urcat pe podium si la proba curajului.

 

 

 

Maria_Riesch_locI_Haus

30 ianuarie 2004, Haus im Ennstal: Pana acum am am avut poza si anul. De acum pasii vor fi mai marunti. 2004 a fost un an fara zapada prin Europa, asa ca in Austria sunt 2 curse de viteza. Maria o castiga pe prima. Era prima victorie din cariera. Si ca nimeni sa nu mai zica ceva…o castiga si pe a doua. Dubla victorie… Maria de abia implinise 19 ani. Evident, viteza era specialitatea sa.

 

 

 

2004: La nici o luna diferenta a urmat slalomul de la Levi. Era 29 februarie. Si Maria triumfa nou. Gluma se ingrosaseMariaRiesch_SL_Levi deja. Nu mai era doar o coboratoare. Avea trei succese la probe total diferite. La doar 19 ani. Tinutul Mordor au luat un ochi de pe Janica Kostelic si a inceput sa priveasca spre fata cea inalta.

 

 

 

 

 

Maria_Riesch in SoapOpera2004: Maria era deja faimoasa in Germania. Iat-o aici intr-o aparitie episodica din telenovela Marienhof.

 

 

 

2005: Urma sezonul 2004/2005 in care Maria trebuia sa confirme. In decembrie, la St.Moritz, urca din nou pe podium Maria_Riesch_dupa operatiesi zeii schiului pareau sa-i zambeasca. A urmat insa cursa din ianuarie de la Cortina d’Ampezzo. Tripla castigatoare din sezonul trecut nu castigase inca nicio cursa, asa ca trebuia sa riste. Si a cazut. Cazatura banala, nimic spectaculos. Diagnostic necrutator, desi banal intre schiori: rupere de ligamente. Recuperarea extrem de lunga o tine departe de partii un sezon.

 

 

Maria_Riesch_ Aspen_dec 20052005: Incepea anul olimpic si Maria vroia revansa. La prima cursa, cea de la Aspen, cade din nou si este scoasa cu akia. Este a 5a accidentare in 13 luni! Verdictul este dur: visul olimpic se spulbera intr-un nor de zapada.

 

 

Maria_Riesch_05_200_711756g

2006: A urmat o lunga perioada de recuperare. Timp de un an dorul de victorie i-a dospit in suflet.

 

 

 

 

 

Maria_Riesch_10_200_711757g

Oct 2006: Maria revine pe partie inainte de cursa de la Soelden. Nu intra la cursa de pe ghetar, dar in decembrie castiga o coborare la Lake Louise. Era a patra victorie din cariera. Campioana revenea cu brio.

 

 

Maria_Susanne_Riesch2006: Susanne, merge acum aproape la fel de bine. Iata-le pe cele doua surori de aur.

 

 

 

Maria Riesch, Bormio2009: Val d’Isere. Maria devine campioana mondiala la slalom. Munca ei a fost in sfarsit incununata cu succes. Intre timp a adunat 12 victorii in Cupa Mondiala si acum se pregateste de marea incercare: Jocurile Olimpice.

La Multi Ani Maria! Succes si Sanatate.

Advertisements

2 Comments »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. […] pana acum pe Miki Fera, Horia Colibasanu, si Urs Imboden, alaturi de Kilian Albrecht, Herman Maier, Maria Riesch sau Lindsey Vonn . O stiu de pe vremea cand eram monitor in Poiana Brasov. Visul ei a fost sa […]

  2. […] cu care se antrena. Doi ani mai tarziu intra in Cupa Mondiala si isi incepea ascensiunea. Iata un portret al Mariei din 2009. Un an mai tarziu devenea dubla campioana olimpica iar in Germania era desemnata cea mai […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.
Entries and comments feeds.

%d bloggers like this: