Ce a ramas in urma weekendului nord american?

December 6, 2009 at 11:36 pm | Posted in Austria, CupaMondiala, Povestiri despre Schi, Povestiri din Cupa Mondiala | 1 Comment

Weekendul nord american s-a incheiat. Fetele si baietii sunt deja in drum spre aeroport pentru a prinde un loc in avionul de diseara. Sa nu uitam, in America este ora pranzului, peste 48 de ore unii au programat primul antrenament, iar organismul trebuie sa se refaca dupa schimbarea de fus orar, mult mai devastatoare la intoarcerea in Europa.
Ce a ramas in urma acestui weekend?
1. Buza sparta a lui Lindsey, atat de aproape de o tripla la Lake Louise. De ce nu a reusit? In primul rand a fost cursa perfecta a lui Goergl, cu 3 sutimi mai rapida. Mai departe recunosc, sunt pareri personale. Lindsey a cautat indelung viteza, semn ca isi dorea mult victoria. E normal sa ramai in pozitie de cautare a vitezei pe o partie considerata usoara, dar daca nu iesi rapid din aceasta pozitie risti sa ramai blocat. Cred ca asta ar fi un motiv. Altul ar fi legat de portiunea finala, incalzita de soare. Exista posibilitatea ca serviceman-ul lui Lindsey, si el un om, nu? sa nu fi tinut cont de aceasta incalzire. La inceputul cursei zapada avea -20 grade, cand a evoluat Lindsey temperatura sarise probabil de -15. Cine stie… dupa cum ziceam sunt doar presupuneri. Totusi ce ghinion, pentru doar 3 secunde.
2. Evolutiile fantastice ale lui Carlo Janka.
Elvetianul a rescris istoria, egaland un record ce prin anii ’60 apartinand lui Jean Claude Killy: trei victorii in acelasi weekend. Si cand te gandesti ce cota mica avea Janka inaintea weekendului american… Evolutiile sale au fost in primul rand dezinvolte. Amintiti-va relaxarea cu care a terminat slalomul la combinata.
3. O mansa secunda de slalom urias foarte frumoasa din punct de vedere tehnic. Cu un traseu ingenios marcat de catre elevtianul Pini, cu un Svindal elegant cu acea reverenta de final, cu iesirea spectaculoasa a lui Fanara, cu un Ligety entuziasmant (daca nu gresea pe zidul final intra pe podium fara probleme), cu Raich exact precum un ceasornic si, mai ales, cu un Janka magistral.

Advertisements

1 Comment »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. […] fara probleme), cu Raich exact precum un ceasornic si, mai ales, cu un Janka magistral. Citeste si Ce a ramas in urma weekendului nord american? […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.
Entries and comments feeds.

%d bloggers like this: