De ce a fost ecartul asa mare la Are?

December 12, 2009 at 11:44 am | Posted in 2010, CupaMondiala, Povestiri despre Schi | 1 Comment

Sub o lumina crepusculara, fetele s-au intrecut la Are intr-un slalom urias.

FIS a facut o mutare buna iarna aceasta, programand in Suedia primele curse feminine dupa intoarcerea Circului Alb pe batranul continent. Aici in Scandinavia este mai multa zapada ca in Alpi.

Este prima oara cand avem curse asa devreme in Suedia. De obicei se concura in februarie sau chiar martie. Ca urmare ziua e scurta, soarele rasare la 10.00 si apune la 15.00. Peisajul pare de pe alta lumi, cu o lumina permanenta de apus (sau de rasarit). Lindsey Vonn spunea ca se simte tare ciudat intr-o zi asa de scurta.

In aceste conditii, zapada pregatita conform noilor reguli FIS este foarte agresiva. Partia de la Are nu este deosebit de dificila, insa, spre deosebire de cursele primavaratice, zapada a facut diferenta. Partia fiind usoara, vitezele au fost mari si orice greseala a avut efecte mari asupra timpului.

Tessa Worley a fost singura care a mers fara greseala, iar timpul din prima mansa a fost cu aproape o secunda mai bun decat al lui Zettel sau Maze, aflate la egalitate pe locul 2. A avut o trasa directa si a lasat schiurile sa curga, a franat putin si in general nu a gresit. Portiunea finala unde s-au facut cele mai multe greseli a parcurs-o la fel de repede ca Zettel, o schioare mult mai titrata. Apoi ne-a transmis un zambet de copil inocent. N.A.: Iata si podiumul, cu Worley pe 1, Maze pe 2 si Zettel pe 3. In poza de sus este Tessa Worley in mansa I.

A fost cursa tinerelor, o alta junioare, Frederica Brignone, obtinand locul 7 (cursa este inca in desfasurare, asa ca rezultatul se poate modifica). N.A. Pana la urma Frederica a terminat concursul pe 4.

Sa mai tinem cont si ca slalomul urias are 3 mari campioane, dintre care 2, Karbon si Poutiainen, sunt accidentate. Sunt sigur ca altfel ar fi aratat clasamentul daca cele doua ar fi intrat in concurs.

Cele doua prietene, Vonn si Riesch, au ratat: Vonn in mansa I iar Riesch in a IIa.

Intre timp a inceput si cursa baietilor la Val d’Isere. Se pare ca lui Ted Ligety ii place numarul 1. A reusit in sfarsit sa termine o cursa in Franta. Iar evolutia sa a fost excelenta. La Campionatele Mondiale din februarie spuneam ca Ligety este atat de agresiv incat daca termina la Val d’Isere poate castiga fara probleme. Sa vedem, concursul abia a inceput. N.A.: Pana la urma Ligety a terminat pe 2 la SuperG, dupa Miki Walchofer. A fost o cursa dificila, din 69 de concurenti terminand doar 36. Raich a declarat ca, spre deosebire de ieri, i-a fost frica la plecare, iar cativa antrenori au cerut anularea cursei.

Advertisements

1 Comment »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. […] Citeste tot articolul aici. […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.
Entries and comments feeds.

%d bloggers like this: