Finala Cupei Mondiale – Marea sarbatoare a Schiului

December 31, 2009 at 12:03 am | Posted in 2010, CupaMondiala, FinalaCupeiMondiale, Povestiri despre Schi, Povestiri din Cupa Mondiala | Leave a comment

La finalul fiecarui sezon, cei mai buni 25 de schiori ai lumii pe fiecare proba, se intalnesc intr-un ultim concurs. Alaturi de ei concureaza si proaspetii campioni mondiali de juniori. Cum sunt nu mai putin de 9 probe masculine si feminine, concursul se intinde pe o saptamana intreaga. Miza este foarte mare pentru ca la capatul acestei saptamani sunt decernate Globurile de Cristal.
Este o adevarata sarbatoare a schiului, atat pe partie cat si in afara ei.
Sezonul acesta Finala va avea loc la Garmisch Partenkirchen (GPK). Statiunea bavareza in care s-au desfasurat JO din 1936, urmeaza sa gazduiasca in 2011 Campionatele Mondiale. Ca urmare, cu o precizie germana s-au taiat noi partii, s-au construit noi cabine (sincer imi pare rau pentru cabina si scaunul relicva de pe partia Kandahar) si, intr-un cuvant, statiunea s-a innoit. Acesta este motivul pentru care GPK a cerut si a obtinut gazduirea Finalei din sezonul acesta.

Iata programul:
Marti, 9 mar 2010: Antrenament Coborare
Miercuri, 10 mar 2010: Coborare masc + Coborare fem
Joi, 11 mar 2010: SuperG masc + Slalom urias fem
Vineri, 12 mar 2010: Slalom urias masc + SuperG fem
Sambata, 13 mar 2010: Slalom masc + fem
Duminica, 14 mar 2010: Proba pe echipe

Cateva cuvinte si despre Garmish pana imi fac timp sa scriu mai multe la rubrica statiuni de pe blogul taberecusuflet.ro. GPK este situata la poalele vf Zugspitze, cel mai inalt varf al Germaniei. Masivul este calcaros, iar statiunea este una dintre cele mai frumoase in care am schiat. Sunt treceri prin tunele dintr-o vale in alta, iar perisajul carstic este impresionant. Deasupra se afla si un ghetar schiabil. Aici se gasesc partiile Kandahar despre care se poate scrie o poveste intreaga, precum si partia Gudiberg de langa trambulina de sarituri cu schiurile, folosita exclusiv pentru concursurile de slalom.

Advertisements

Leave a Comment »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.
Entries and comments feeds.

%d bloggers like this: