Un strop de neatentie…

January 17, 2010 at 2:27 pm | Posted in 2010, CupaMondiala, MariaRiesch, Povestiri despre Schi | 2 Comments

…a fost de ajuns pentru ca Marlies sa piarda o cursa pe care o avea la degetul cel mic. Avea un ecart asa de mare incat putea sa castige la pas. Dar a venit momentul fatal. Marlies isi pierde concentrarea… traiectoria schiurilor nu mai este paralela… Marlies corecteaza pozitia schiului interior… este prea aproape de fanion… si incaleca. Lacrimi de frustrare pe ochii marii campioane. Si uite asa, Omul Zilei este altcineva. O sa citesc interviurile dar, pentru moment, singura explicatie pe care o gasesc este ca si-a pierdut concentrarea.
Am avut ochi bun. Doua dintre surprizele despre care va spuneam in mansa I au reusit rezultate senzationale, cele mai bune din cariera: Leinonen pe 7 iar Maze pe 2.
Cateva consideratii tehnice:
M-am uitat mai atent la baza lui Maze. Distanta este mai mare pe un viraj, virajul pe piciorul stang. Este cel mai bun rezultat al slovenei la slalom, dar mai are de lucru.
Susanne Riesch: jos si in fata. Un viraj din sold, la fel ca Maria pe vremuri.
Maria Riesch: A plecat ca la vals, precum Bode Miller in urma cu cativa ani. Apoi a mers excelent. A fost dezavantajata de partia moale.
Zettel, catigatoarea: acelasi stil curat, “austriac”. M-am uitat atent si, fata de ce ziceam in mansa I, doar pe un viraj pastreaza contactul. Si la ea e loc de mai bine.

Advertisements

2 Comments »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Daca te uiti cu atentie la reluarea in ralenti, o sa vezi ca schiurile au ramas perfect paralele. Erau orientate sa treaca pe dupa poarta, a fost o tremurare usoara a varfului si a prins milimetric poarta sub. Parerea mea e ca a riscat prea mult pe o partie care nu mai era perfect neteda si asta a fost. Poate ii iese la Jocuri o victorie. 🙂

  2. Am tot asteptat o reluare, insa nu a venit. Mie asa mi s-a parut. S-ar putea sa fie cum zici tu insa. In orice caz, traiectoria gresita a schiului / schiurilor are o sg explicatie: denivelari pe partie. Asta nu este o scuza insa. TREBUIA sa castige. Asta e…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.
Entries and comments feeds.

%d bloggers like this: