Mondialele de Juniori

February 9, 2010 at 10:31 pm | Posted in CampionateleMondiale, frsb, Povestiri despre Schi | 3 Comments

Un eveniment asa de mare (si care ne-a adus atata bucurie in trecut) a trecut aproape neobservat in febra pregatirilor olimpice. Campionatele Mondiale de Juniori au avut loc saptamana trecuta (31 ian – 05 feb) in cateva statiuni din regiunea Mont Blanc: Les Houches, Megeve si Les Planards.
Nu prea am remarcat nume cunoscute, poate doar cateva fete: surorile Loseth, Viktoria Rebensburg, Lena Dϋrr sau Federica Brignone.
In rest vreme frumoasa si multe titluri pentru Franta (oare de ce francezii castiga doar acasa?). Ca surpiza remarc un loc pe podium pentru Rusia la slalom masculin (se apropie JO 2014) si doar un loc 3 pentru Marcel Hirscher.
Am avut si noi 2 baieti, Kund Kopacz si Ionut Achiriloaie. Kund a cazut la slalom si a venit la 15 sec de castigator la urias, iar Ionut a cazut la urias si a venit la 20 de sec la slalom.
Il stiu pe Ionut – un baiat de treaba – si il stiu si pe tatal lui. Spunea despre baiatul sau ca vrea sa schieze in primul rand pentru ca sa faca miscare, nu pentru cine stie ce rezultat. Si iata ca a ajuns la Mondiale. Ma intreb daca oare nu aveam si alti juniori demni de a ajunge acolo…
Anul trecut, la mondialele de juniori de la GPK a concurat Bogdan Olaru. Desi vicecampion national la seniori, i s-au pus numai bete in roate pentru ca antrenorul sau nu era in gratiile “federalilor”. Cine stie cate s-au mai intamplat si anul asta de care habar nu am.

Rezultatele complete aici.

Advertisements

3 Comments »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. :galbior clipind irezistibil din gene:
    Nu pui te rog frumos articolul asta si pe partieeeeee? 🙂

  2. Iar acum comentariul oficial. Cred ca francezii castiga doar acasa pentru ca au avantajul partiei. Partiile astea ale lor nu apar prea des in concursuri internationale, dar ei se antreneaza pe ele. Partia va fi un mare avantaj si pentru canadieni la jocuri. Sa vezi! Exact cum a fost si Aare pentru Anja la ultimele mondiale cu aur pentru ea.

  3. […] de traditie. Cateva exemple: Uzbekistanul, Islanda, Olanda. Un pic mai multe despre ei gasiti la Radu, care-i […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.
Entries and comments feeds.

%d bloggers like this: