GPK update: Globuri pe muchie de cutit

March 13, 2010 at 5:43 pm | Posted in FinalaCupeiMondiale | 2 Comments

Ultimele doua manse au fost pline de dramatism. Miza era Globul de Cristal al specialitatii. Spectacolul a inceput dupa ce Julien Lizeroux a trecut linia de sosire cu peste o sec mai repede decat Herbst, rivalul sau in clasamentul slalomistilor. Mai era nevoie sa ramana in frunte si sa intre o mana de schiori intre ei. Nu stiu de unde au rasarit brusc atatia francezi, dar de peste tot se auzea doar Alle Ji Ji. Comentatorul l-a intrebat pe Julien cum de  areusit o mnansa a sa buina. “Astepti ani de zile sa ajungi in pozitia asta. La start mi-am zis sa apas pe acceleratie, sa uit de frana” a spus el in euforia generala. Dar concursul nu se terminase. Coboara Felix, eroul local, si trece in frunte. Francezii nu se mai aud caci a inceput fanfara de alamuri. Vacarmul creste spre final cand la start se afla Pranger. Herbst este sigur de victorie. Manfri trece linia de sosire…este al doilea. La Garmish se declanseaza nebunia: Felix, eroul local, castiga si rescrie istoria.

Si la fete cursa a fost interesanta. Schild a castigat dupa cum era de asteptat, iar Maria a obtinut Globul mic de Cristal pentru doar 2 puncte!

S-au inmanat si Globurile Mari de Cristal, ceremonie care va avea repetitie la ora 18.00. Edit Miklos a terminat pe un meritoriu loc 117 din 127 de schioare, cu 8 puncte.

Dupa cele doua probe de slalom, pe partia Gudiberg a avut loc un slalom paralel organizat de Right to Play, organizatia lui Andreas Wenzel. Au concurat vedete de azi (Svindal, Heel) si de ieri (Wenzel, Russi …).

Am stat de vorba cu “moldoveanul” Urs Imboden. Impresia lasata a fost una foarte placuta. Dupa ce ma intorc in tara o sa ii  fac un nou portret.

Maine este proba pe echipe intr-un format cu totul nou. Se va concura intr-un slalomurias paralel, pe partia mare – Kandahar.

Ceva mai tarziu revin cu interviurile cu castigatorii zilei luate de Cami.

Advertisements

2 Comments »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Din pacate locul 117 din 127 e putin cam departe de orice performanta…asta e, sa-i multumim chiar si pentru asta si sa-i uram recuperare rapida si chef de viata si de ski !

  2. Nu e locul 117 din 127. Doar 127 au reusit sa puncteze, de participat la Cupa Mondiala au participat mult mai multe. Nu m-am gandit niciodata sa numar. E o performanta sa prinzi clasamentul asta. Chiar si ultima merita felicitari, admiratie si respect. Mai ales ca in tarile cu traditie selectia pentru participarea la CM e la sange. 🙂

    Radu, maine nu te invarti pe langa zona de interviuri a orf-ului? Sa-mi faci cu mana. 😀


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.
Entries and comments feeds.

%d bloggers like this: