Ziua Mondiala a Apei

March 18, 2010 at 12:43 pm | Posted in etic, Help | Leave a comment

Din moment ce nu duceti lipsa de apa potabila si de apa necesara celor de zi cu zi, înseamna ca va puteti considera norocosi. Pentru jumatate din populatia globului, acest aspect “banal” al vietii cotidiene reprezinta o problema serioasa.

Poate pare ceva incredibil sau exagerat, dar nu toti dintre noi au parte de luxul de a deschide un robinet din care sa curga apa curata oricând si oricât. Poate ca asa se explica lipsa noastra de respect pentru apa…

Multumita canalizarii apa apare si dispare fara ca majoritate dintre noi sa stie de unde vine si unde pleaca. De fapt apa de care scapam foarte comod printr-o apasare de buton, trebuie sa revina în casa noastra, deoarece cantitatea de apa este limitata pe glob… Apoi de iesim din casa, “la iarba verde” pe malul apelor, ne îngrozim si ne revolta mizeria pe car o întâlnim. Vinovat de acest lucru este CINEVA. Acest cineva este desigur ALTCINEVA, în nici un caz noi.

Incepând din 1992 data de 22 martie este declarata Ziua Mondiala a Apei. Este ziua în care si noi trebuie sa ne gândim ca zapada inseamna apa. Sa ne gandim la sanatate: de unde vine apa, unde pleaca si, mai ales, ce fel de apa revine în case pe robinet. Si sa ne propunem sa pretuim si sa respectam apa si anul acesta. Astfel putem transforma aceasta zi intr-o sarbatoare.

Ne propunem sa oprim apa la robinet cand ne spalam pe dinti.
Ne propunem sa curatam malul apelor.
Ne propunem sa ne bucuram de fiecare val.
Voi ce va propuneti?

Tabere cu Suflet este inscrisa in pagina oficiala a Zilei Mondiale a Apei. Impartasim valorile si participam activ la acest eveniment. Cu aceasta ocazie vom organiza o iesire in jurul unui lac si vom vorbi despre ecosisteme, despre cum ne afecteaza problema apei si despre ce avem de facut.

Contact:
Radu Savin
0 7 5 5 T-A-B-E-R-E
http://www.taberecusuflet.ro

Advertisements

Leave a Comment »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.
Entries and comments feeds.

%d bloggers like this: