Oare ce simt Bebelusii atunci cand mor ?…

August 17, 2010 at 11:36 pm | Posted in etic | Leave a comment
Tags: , , ,

Uneori, ce se intampla in jur ma obliga sa deraiez de la topic.

Trei nou-nascuti au decedat ieri, în urma unei explozii la maternitatea Giuleşti. Alţi sapte sau opt bebelusi sunt în stare foarte gravă, având arsuri peste 50% din suprafaţa corpului.

Cand ai copii, stirea asta te zguduie. Nu vezi decat prima parte, dupa aia te busesc lacrimile.
“Camera mortii este acum cercetata centimetru cu centimetru. Orice indiciu cat de mic poate conta enorm” spune la Oservator, cu o mina foarte serioasa, Andrei Zaharescu.
Vor descoperi desigur un scurtcircuit indelung mediatizat sau ceva gaze la subsol. Dar oare asta sa fie problema?

Eu stiu de la teambuilding ca nu poti taia dintr-o parte fara sa ai un cost intr-alta parte. Cand ii dai mai putin unui om, apoi ala sigur nu mai vine la fel la lucru. Daca mai vine la lucru. Mai degraba il rogi sa lucreze pe nimic, decat sa ii tai din ce i-ai dat ieri. Atunci ai o problema.
Dupa ce au fost taiate salariile la stat cu 25% am inceput sa nu mai am curent. In fiecare zi e o pana de cateva ore. Deja stiu ca trebuie sa imi termin treaba pe la 22:00, sa racoresc camera copilului, ca se ia lumina. La inceput nu era curent cu jumatatile de zi. S-a stricat si mancarea in congelator. Am vorbit cu un lucrator de la Electrica. Venise omul cu un Mitsubishi cat o tancheta si tracta un generator urias de la care se alimenta toata strada. Statea de 12 ore in masina pentru ca nu avea cine sa il schimbe si isi facea probleme ca se termina combustibilul. Ramasese singur pe zona, nu mai era nici cine sa schimbe cablurile.
Acum ard si maternitatile. Oare e atat de greu sa iti dai seama ca nu in Camera Mortii trebuie sa cauti? Raspunsul se gaseste intr-un loc numit Resurse Umane. Are legatura cu oamenii, cu motivarea sau demotivarea lor. Este cat se poate de natural, nu este pic de rea vointa acolo. E adevarat, materia asta nu se face la scoala, dar pana la urma e suficient sa ai putin bun simt ca sa intelegi legile ei. Daca tai, oricate explicati ai da, o sa fie o reactie. Trebuie sa oferi variante. Din pacate multi patroni nu prea au habar de lucrul asta. Iar Statul nu face exceptie se pare.
Problema este ca pretul cel mare l-au platit niste micuti, abia nascuti, nici macar botezati. Aveau cateva zile de viata. Nu meritau sa moara pentru incapacitatea si orgoliile unora. Care, probabil, nici nu isi constientizeaza vina.
Stau si ma intreb, oare ce simt Beblusii atunci cand mor? Dumnezeu sa ii aiba in paza si sa ii ajute pe parinti. Nu as vrea sa fiu in pielea lor.
Foto: evz.ro

Advertisements

Leave a Comment »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.
Entries and comments feeds.

%d bloggers like this: