La Sinaia se lucreaza cu frenezie la partii si la noul telescaun

September 26, 2010 at 11:26 pm | Posted in etic, Statiuni | Leave a comment

Festivalul Olimpic al Tineretului European se apropie cu pasi repezi.
Cu ocazia concursului de saptamana trecuta, am vazut cum se lucreaza la Sinaia. Concursul de mountainbike uphill a avut startul in centrul orasului, iar sosirea la Vf.Omu.
Traseul initial urca pe Drumul de Vara, insa a trebuit sa il modificam pentru ca se insamnatase o portiune de partie in apropiere de fosta cabana Varful cu Dor. In apropiere de intersectia Drumului de Vara cu Tarla era sapat un sant de 1 m adancime si tot atat latime, lung cat toata partia (vezi foto). Se pare ca asta e singurul mijloc eficient ca sa blocheze accesul ATVurilor si jeepanelor. Santuri am gasit si mai sus pe Drumul de Vara, si pe Karp (foto 2). De asemenea, la Piatra Turcului s-au intins cateva plase de cateva zeci de metri pentru a preveni caderea pietrelor.

Un alt lucru imbucurator este ca, la cum merg lucrarile, aproape sigur noul telescaun din Valea Dorului va fi functional din iarna. Cat am marcat traseul de concurs deja s-a montat si ultimul stalp. Telescaunul apartine Primariei iar proiectantul a preferat varianta de transport cu masinile, mai lenta dar mai ieftina decat cea cu elicopterul.

Din surse apropiate Primariei am aflat ca anul viitor se termina rambursarea creditului pentru gondola dintre Taverna Sarbului si Cota 1400, asa ca edilii se gandesc deja la o extindere a domeniului schiabil.

Advertisements

Leave a Comment »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.
Entries and comments feeds.

%d bloggers like this: