Interviu cu directorul comitetului de organizare GAP 2011

September 27, 2010 at 3:42 pm | Posted in 2011, GAP 2011 | Leave a comment

Cel mai important eveniment al sezonului 2010/2011 este, fara indoiala, Campionatul Mondial de Schi Alpin (GAP 2011). Pana la competitia gazduita de Garmisch Partenkirchen (Ga Pa) mai sunt 4 luni.
Iata un interviu cu Peter Fischer, Directorul Comitetului de Organizare (sursa: http://www.fis-ski.com)

Q: Iarna bate la usa. Cum stati cu lucrarile?
A: Mai sunt cateva lucruri de facut dar pot spune ca cei de la FIS au fost satisfacuti de stadiul lucrarilor
Q. Ce mai aveti de facut?
A: Lucram la Media Center. De asemenea ne concentram la instalarea structurilor temporare, cum ar fi tribunele, IBC. Telescaunul de pe partia Gudiberg este un alt punct major ramas nebifat pe lista lucurilor de facut.
Q. Ati modificat partia Kandahar?
A: Da. Startul fetelor a fost mutat de langa tunelul Tröglhang, sus pe Tröglhang, ceea ce va mari spectaculozitatea curselor. De asemenea s-a modificat sosirea astfel incat sa fie vizibilitate mai buna inspre ‘Freier Fall’.
Q. Gudiberg este un adevarta santier la aceasta ora. Il veti termina la timp?
A: Avem o mica intarziere la proiectul Gudiberg, dar ne asteptam sa il terminam conform programului. Deja au fost plasati toti pilonii viitorului scaun de 2 locuri.
Q. Motto-ul competitiei este ‘Festspiele im Schnee – natürlich bayerisch’ (Festival in zapada – natural Bavarez). Ce va insemna acest lucru pentru spectatori?
A: Vrem sa prezentam oaspetilor nostrii din toata lumea, farmecul si ospitalitatea titpic bavareza. De aceea suntem atenti la fiecare detaliu, iar stafful nostru a fost special invatat in aceasta directie. Spectatorii vor avea de ales dintr-o gama larga de evenimente. Sper ca toata lumea sa simta o parte a Festivalului in Zapada.
Q. Cati voluntari vor fi in Ga Pa in timpul Campionatelor Mondiale?
A: Pana acum am primit 3186 de cereri din partea voluntarilor. Am identificat ca avem nevoie de 1300 de voluntari la Campionatele Mondiale. In acest moment am incehiat contracte cu 1249 voluntari, asa ca listele sunt inchise.
Q. Cum stati cu vanzarea de bilete? Cati spectatori asteptati?
A: Incepand cu 1 iulie s-au vandut 10% din bilete si avem rezervari pentru inca 15%.
Asteptam 110.000 spectatori.
Q. Cum veti rezolva problema transportului?
A. Vom oferi transport public gratuit celor care au bilete la GAP 2011. Gratuitatea se refera inclusiv la caile ferate germane (DB) si austriece (OBB) din Bavaria, respectiv Tirol si este valabila in ziua competitiilor. De asemenea punem la dispozitie shuttle bus-uri gratuite care fac legatura intre centrul orasului si partii.
Un alt proiect este un serviciu internet gratuit, Green Mobility, pentru cei care vor sa se deplaseze cu transportul in comun. De asemenea vom marca cu semne clare o serie de pasaje speciale (World Championship Trails), deschise pentru cei care vin pe jos.
Q. Va temeti de ceva?
A: Sper sa avem un adevarat Festival al Zapezii aici. Asta inseamna sa avem un pic de noroc cu vremea, in afara de organizarea perfecta.
Intentia nostra este sa fim si noi prezenti la marele eveniment. Daca vrei sa vi si tu intra aici: Invitatie la Campionatele Mondiale de Schi Alpin

Advertisements

Leave a Comment »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.
Entries and comments feeds.

%d bloggers like this: