Alpine Ski World Cup | Cand doi se bat, castiga Franta

November 28, 2010 at 2:07 am | Posted in 2011, CupaMondiala | Leave a comment
Tags: , , , , , , , , ,

In State s-a infruntat Germania si Austria si a invins Franta:)
Dar ce cursa stransa a fost la Aspen ! Podium insirat pe trei sutimi, iar Liz Goergl, a patra, la alte patru sutimi distanta !
Tesa Worley, jumatate frantuzoaica jumatate de prin Noua Zeelanda, a fost mai rapida cu o clipire. In spatele ei campiona olimpica Rebensburg si campioana mondiala Hoelzl. Ce echipa are si Germania !
“Am avut noroc. Sutimile au fost de partea mea” a spus Tesa Printesa.
As spune ca a contat si atmosfera buna din lotul Frantei, pe care am simtit-o inca din primavara, de la Garmisch.
Lui Tesa ii cam plac cursele de la inceputul iernii … Este a treia victorie – prima tot aici, in noiembrie 2008, cea de a doua anul trecut, in decembrie, la Are. Ca sa faca pasul catre Cupa, ar trebui sa lege niste victorii si in lunile de la inceput de an.
O mentiune speciala pt Margret Altacher (pls, nu-i mai pociti numele cu sh) cel mai bun timp in mansa a doua.

Americancele…
Mancuso a mers ca la evenimentele majore in prima mansa, apoi si-a amintit ca e doar Cupa Mondiala si a lasat-o mai moale…
Sarah Schleper s-a remarcat printr-un raget demn de un Herminator…
Cat despre Lindsey Vonn … a mers ca de obicei la urias. Adica incepe super … de zici ca schiaza altceva…. apoi iese. Parca nu controleaza ritmul si viteza pe care o produce. Sa ma scuze fanii ei, eu nu am vazut-o terminand vreun urias (de concurs zic, la antrenamente bate tot, si baietii) asa ca voi paria in continuare pe DNF.

Poate cel mai important eveniment al cursei a fost legat de organizare din pacate. Andrea Fischbacher a trebuit sa ocoleasca un fanion suplimentar … si in miscare pe deasupra. Un organizator care nivela zapada in poarta a ramas cu gandul la curcanul de joi in timp ce traversa agale partia.
Nu a fost nici pe departe o probl gen intalnirea de gradul trei a Michaelei Dorfmeister pe partia de coboarare la JO 2006 (tineti minte? s-a strecurat intre poarta si organizator si a castigat cursa) insa virajul suplimentar sigur i-a adus zecimi in plus Andreei. Interesant este ca Andrea nu a repetat cursa (sau cel putin eu nu m-am prins sa o fi facut).

Asta a fost la fete. La baieti salutam prima victorie a Austriei dupa o perioada de seceta la coborare. Dar am cam motait la cursa… Soarele Canadei o fi fost de vina:)

Foto: Flickr

Advertisements

Leave a Comment »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.
Entries and comments feeds.

%d bloggers like this: