Bilantul Durerii | Chemmy Alcott out

December 5, 2010 at 3:26 pm | Posted in Accident, Povestiri despre Schi, Stiri | 2 Comments
Tags: , , ,

Coboratoarea britanica Chemmy Alcott s-a accidentat grav in timpul antrenamentelor pentru coborarea de la Lake Louise. Ea nu va mai putea concura sezonul acesta in Cupa Mondiala.

Totul s-a petrecut intr-o fractiune de secunda. Era gheata pe zid. Chemmy a intrat bine, dar s-a dezechilibrat imediat dupa poarta. Mai tarziu am vazut o poza facuta cu 8 sec inainte de cadere. Pozitia era cat se poate de buna si totul parea sub control. Ceva s-a intamplat insa… Dupa dezechilibrare a alunecat in viteza tot zidul. Cei care erau de fata spun ca a durat o vesnicie pana s-a oprit. In loc sa o franeze, zapada tare i-a accelerat caderea. A lovit dur plasa de protectie. Parca a fost o bila catapultata in zidul cetatii. De aici nu mai stiu. Nici ea nu mai stie mare lucru.

A urmat transportul cu elicopterul la spitalul din Banff, diagnosticul: fractura deschisa cu deplasare, operatia … cel putin un sezon pe bara. Prietena ei Julia Mancuso a insotit-o la spital.

Iata ce ii trecea prin cap lui Chemmy dupa operatie (traiasca canalele de socializare):

“Nu credeam ca ceva care iti aduce atata bucurie, precum schiul, poate sa aduca si atata durere.”

“Am senzatia ca [piciorul] nu face parte din corpul meu.”

Chemmy se antrenase fara pauza pentru acest sezon. A stat toata vara in emisfera sudica si pe ghetar pentru a avea cat mai multi km inainte de inceperea sezonului. Obiectivul ei: o clasare cat mai buna la coborare in Cupa Mondiala si la Campionatele Mondiale. Coborarea de la Lake Louise era prima din acest sezon.

Partia olimpica de la Lake Louise a fost “desenata” special pentru probele de viteza de la Jocurile Olimpice de la Calgary din 1988. Conform ‘modei’ din anii ’80, cu cat viteza era mai mare, cu atat era mai mare spectacolul. Vitezele dezvoltate astazi ajung la 130, chiar 140 km/h. Cu toate acestea, partia de la Lake Louise nu are viraje tehnice deosebite, motiv pentru care este considerata mai degraba usoara.

Coborarea de la Lake Louise deschide sezonul probelor de viteza in calendarul feminin. Anul acesta nu prea a nins, motiv pentru care organizatorii au produs zapada artificiala. Temperaturile foarte scazute dinaintea cursei au transformat unele portiuni intr-un patinoar foarte periculos. Unele schioare, printre care si Lindsey Vonn au acuzat acest lucru. Banii care pun in miscare caruselul Cupei Mondiale sunt mai importanti insa. Din pacate nici macar sacrificarea unor schiori nu cred ca va schimba ceva. Si nici acest articol.

Chemmy Alcot este o alta victima in Bilantul Durerii. Era singura coboratoare de Cupa Mondiala din Marea Britanie si o adevarata ambasadoare a schiului in aceasta tara. Accidentul ei va avea inclusiv repercusiuni financiare.

Foto: Twitpic

Advertisements

2 Comments »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. […] totul e istorie. Ce a ramas dupa acel weekend sunt cateva cuvinte precum: Ger, Gheata pe partie si Accidentul lui Chemmy. Chemmy Alcott este si ea in cateva poze… cat se poate de fericita. Sa ii uram sa revina cat […]

  2. […] se potrivesc vorbele lui Chemmy Alcott: Cum e posibil ca un sport atat de frumos sa aduca atata […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.
Entries and comments feeds.

%d bloggers like this: