Alpine Ski World Cup | Ultimul weekend american

December 6, 2010 at 11:45 pm | Posted in 2011, CupaMondiala, Povestiri din Cupa Mondiala | Leave a comment
Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Weekendul care a trecut am avut parte de cateva curse memorabile pe continentul american. Fetele au concurat in Canada, la Lake Louise, iar baietii au fost in State, la Beaver Creek.

Fetele au fost norocoase. Au avut parte de vreme buna pe partia olimpica de la Lake Louise, unde au fost programate 3 curse de viteza, 2 coborari si un SuperG. Dupa acest weekend pot afirma cu si mai multa tarie ca doua sunt cele mai bune schioare din lume. Lindsey Vonn si Maria Riesch au schiat altceva, nicio alta schioare nu a reusit sa urce mai sus de locul 3. Lupta lor a semanat putin cu disputa dintre Steaua si Dinamo prin anii ‘80, vreme in care dominau Divizia A. In mod aparent surprinzator Maria a depasit-o pe Lindsey la ambele coborari, Lindsey reusind sa isi ia revansa in ultima zi, la Super G. Principalul atu al Mariei a fost echilibrul in viraje, lucru despre care am scris aici: http://wp.me/sF6Ls-ski

Baietii ar fi trebuit sa aibe tot 3 curse, insa vantul puternic nu i-a lasat. Partia Birds of Prey se afla la peste 3000 m altitudine, iar aici, cand sufla vantul, este o problema. Vineri era programata o coborare, care a fost insa anulata. Sambata vremea si-a revenit si a avut loc un SuperG. Castigator a fost Georg Streitberger, iar pe locul 2 a venit Adrien Theaux, doua nume surpriza. Singurul “greu” de pe podium a fost Didier Cuche, doar pe pozitia a treia.
In ultima zi a avut loc un slalom urias. Kjetil Jansrud, despre care Aksel Lund Svindal spune ca este unul dintre cei mai completi schiori de Cupa Mondiala, a mers ca uns. Singurul care a reusit sa il intreaca a fost Ted Ligety, un schior care s-a maturizat mult de un an. Cam de atunci a inceput sa aiba constanta in rezultatele.

Cel mai important eveniment al saptamanii s-a petrecut insa joi, la antrenamentele pentru coborarea feminina. Chemmy Alcott s-a dezechilibrat la intrarea intr-o portiune abrupta, a alunecat pe zid si s-a oprit in gardul de protectie. Diagnosticul nu lasa prea multe sperante pentru acest sezon: fractura deschisa, multipla, cu deplasare. “Nu credeam ca un lucru care iti aduce atata bucurie poate sa iti aduca si atata durere” a spus Chemmy dupa operatie. Mai multe despre accident, precum si poze, gasiti aici: http://wp.me/pF6Ls-wr

Acesta a fost ultimul weekend american. Saptamana aceasta Circul Alb se muta in Europa, fetele in Elvetia, la St.Moritz, iar baietii la Val d’Isere, in Franta.
Foto: taberecusuflet.ro

Advertisements

Leave a Comment »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.
Entries and comments feeds.

%d bloggers like this: