A venit iarna | Se schiaza si la Predeal

December 7, 2010 at 7:31 pm | Posted in Povestiri despre Schi, Predeal | 3 Comments
Tags: , ,

Vesti bune de la munte: in weekend a nins cam peste tot iar duminica, pe partii, era pulvar de 50 cm. S-a schiat la Azuga si in Poiana, dar zapada cea mai mare este la Predeal.

Dupa o toamna mai mult decat blanda, iarna este darnica cu noi. in weekend a nins din nou, de data aceasta jumatate de metru. Vremea se anunta schimbatoare in continuare, insa pentru weekend se anunta -15 grade si ninsori masive 🙂
Daca saptamana trecuta v-am aratat cum s-a schiat in Ciucas si la Sinaia, acum a venit randul Predealului. Sabina si Gump au dat o tura duminica. Iata impresiile lor:

(text si foto: Gump)

O poveste care incepe de unde se putea mai bine si anume: din copilarie. Atunci imi aduc aminte ca ningea intr-o zi si-o noapte juma de metru fara sa se topeasca. Si povestea continua cu dorinta de a vana posibilul powder, idee ce a prins contur sambata, 4 dec 2010,  la Snow Show, unde erau multi oameni pasionati se murmurau nume de statiuni si straturi de zapada. Printre mesajele hotaratoare a fost si cel al lui Radu care, inante sa plecam  de la expozitie, vorbea la telefon si ne schita cu mana in aer ca e deja  juma de metru de zapada cazuta proaspat. Eh si din Sinaia cum era in planul initial s-a facut pe drum  Predeal, iar din echipa noastra – eu cu Sab, Marius si Dragos, l-am lasat pe Dragos la intrarea in poteca catre Valea Cerbului si ne-am transformat pe partie in: eu, Sab, Marius, Malutzu si Catalin. Numai virusati de nadejde. Nu ma intorc sa-mi exprim si dorinta nebuna de a pleca la trekking cu Dragos, va spun doar ca Valea Alba si Costila aratau demential. Cat am stat in drum sa-si ia Dragos echipamentul aproape ca am respirat mai putin de emotie.

Prieteni, am vazut Predealul asa cum nu stiu daca am sa-l mai prind vreodata 🙂
Duminica pe la ora 10 (telescaunul a pornit abia pe la 10 jumate) eram vreo 20 de pers. Si tot atatia am fost cam toata ziua pe partiile devenite peste zi si peste noapte loc de joaca si de freeride. Duminica, Predeal nu a mai insemnat inghesuiala , nesimtire, pietre, ciuda si s-a transfosrmat pentru o zi in Libertate, Bucurie, Placere, Linii frumoase, cazaturi fara dureri, intelegere si voie buna …Pana la urma tot natura ne-a facut fericiti pe toti si ne-a oferit o zi cu un POWDER grav de tot .

PS. Daca lipsesc din poze ramaneti relaxati si cu ochii mari … Am cateva foarte faine, insa ramane ca ele sa fie descoperite in cardul din camera foto a lui Mariusica, camera ce se odihneste probabil in pulvarul de pe Clabucet 🙂

Advertisements

3 Comments »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. […] Poze si mai multe detalii aici. […]

  2. Uite asa cernem noi brasovenii de ne. 😆

    (Noi zicem in Poiana. 😉 La Predeal, la Azuga, in Poiana. 😀 )

  3. Multumesc pt obs… Am modificat 🙂


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.
Entries and comments feeds.

%d bloggers like this: