Alpine Ski World Cup | Circul Alb se muta in Europa

December 10, 2010 at 7:02 pm | Posted in 2011, CupaMondiala, Povestiri despre Schi, Povestiri din Cupa Mondiala | Leave a comment
Tags: ,

De maine, Circul Alb se muta in Europa. Fetele se vor intrece intr-un SuperG si un slalom urias in Elvetia, la St.Moritz, iar baietii vor merge la Val d’Isere,  in Franta, pentru doua curse tehnice.

Incepand de luni, echipele si-au facut pe rand bagajele si s-au urcat in avioane pentru a schimba continentul. Cu ochii mijiti de somn de la schimbarea de fus orar, schiorii si schioarele Cupei Mondiale au inceput sa aterizeze pe aeroporturile Europei: Zurich, Frankfurt etc. Bagajele si stafful vin in spate, singura grija a sportivilor fiind sa schimbe orele de somn cat mai rapid. Acum fiecare recupereaza cum poate: unii dorm cat pot de mult, precum Ted Ligety, adevarat campion la somn cu 14 ore, altii … petrec (nu dam nume sa nu stirbim renumele:))

La inaltimea statiunii StMoritz, fetele nu prea au gasit conditii prielnice. Astazi a batut vantul iar echipa SUA a spus pas la antrenament. Sa speram ca maine vantul se va potoli, altfel vom avea inca o cursa de viteza anulata dupa coborarea baietilor de la Beaver Creek.

In mod traditional, la Val d’Isere, la inceput de decembrie, are loc “Criteriul Primei Zapezi”. Acestea sunt primele curse dupa revenirea din America si, la inceput, se concura la toate probele. Din motive de oboseala s-a renuntat la SuperG, iar anul acesta chiar si la coborarea clasica de pe partia OK. Am ramas doar cu un slalom si cu un slalom urias.

Francezii se lauda cu conditiile de pe Face Belvarde. Partia este injectata si nu mai sunt acele mici denivelari care au facut atatea victime la Campionatele Mondiale din 2009. La slalom va reveni Akira Sasaki, care a suferit un accident in zona coloanei cervicale la Levi.

Iata programul transmisiilor Eurosport:

Sambata, 11 decembrie
11:15-11:45 Val d’Isere, GS baieti, M 1
12:30-13:45 St.Moritz, SG fete
14:30-15:00 Val d’Isere, GS baieti, M 2
Duminica, 12 decembrie
10:15-11:15 StMoritz, GS fete, M 1
11:15-12:00 Val d’Isere, SL baieti, M 1
13:30-14:15 St.Moritz, GS fete, M2
14:15-15:00 Val d’Isere, SL baieti, M 2

Enjoy:)

Advertisements

Leave a Comment »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.
Entries and comments feeds.

%d bloggers like this: