Sportivii anului

December 31, 2010 at 1:23 am | Posted in EditMiklos, Povestiri despre Schi, SportivulAnului | 3 Comments
Tags: ,

Este perioada desemnarii celor mai valorosi sportivi pe plan national. Mai multi schiori au primit aceasta onoranta distinctie in tarile lor.

La Baden-Baden, dubla campiona olimpica, Maria Riesch (foto FIS) a fost desemnata sportiva anului in Germania. Lupta a fost stransa, pe locul doi fiind biatlonista Magdalena Neuner la doar 36 de voturi distanta. Au votat 1600 de jurnalisti sportivi pe baza unor criterii ca personalitatea, caracterul sau perspectiva servirii ca model.

Un alt mare succes a fost obtinut de Lindsey Vonn, care a fost numita sportiva anului de catre Associated Press. Este pentru prima oara cand este nominalizata o schioare pentru acest titlu.

Distinctia a fost acordata pentru prima oara in 1931, iar de-a lungul timpului au obtinut acest titlu nume legendare precum Billy Jean King (1967, 1973), Michael Jordan (1991-93), Lance Armstrong (2002-05) sau Serena Williams (2002, 2009).

In Suedia, in urma unui sondaj realizat de postul TV SVT si ziarul Aftonbladet, cea mai populara sportiva a fost aleasa fondista Charlotte Kalla, urmata de Anja Parson.

In Cehia, patinoatoarea de viteza Martina Sablikova a fost aleasa sportiva anului, in timp ce dublul medaliat olimpic Lukas Bauer se afla pe locul 2.

Campioana olimpica la snowboard, Nicolien Sauerbreij, a fost aleasa cea mai buna sportiva a anului in Olanda. Medalia obtinuta la Vancouver este prima medalie olimpica pentru Olanda la o editie a Olimpiadei alba! Succesul ei a avut un impact imens, 50 000 de oameni venind sa o aplaude la intoarcerea din Canada.

In Elvetia, Simon Ammann a fost desemnat sportivul anului dupa ce a devenit dublu campion olimpic la Vancouver. El a devansat nume mari ca cele ale lui Roger Federer, Kilian Wenger, Dario Cologna sau castigatorul Cupei Mondiale, Carlo Janka.

In Norvegia, sportivul anului a fost ales ciclistul Thor Hushovd.
In Finlanda procesul de desemnare va avea loc luna viitoare.

Am scris acest articol cu gandul la ziua cand vom avea si noi un schior sau o schioare demna de aceasta nominalizare… Oare om trai aceasta bucurie? Cu actiuni de genul indepartarii unor sportivi de top precum Edit Miklos sau a Danei Plotogea nu cred…

Advertisements

3 Comments »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Sa nu uitam si de funny aspects. In competitia pentru sportiva anului de la AP, cea mai periculoasa adversara a lui Lindsey a fost o… iapa! 😆

  2. La multi ani, Radu!

  3. La Multi Ani si tie draga mea !
    Sa ai putere sa ne incanti si in noul an cu cronicile tale:)


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.
Entries and comments feeds.

%d bloggers like this: