Portrete de Campion | Didier Cuche

January 29, 2011 at 7:21 pm | Posted in CaseStudy, Kitzbuhel, Portrete de Campioni | 1 Comment
Tags: , , , , ,

Veteranul Didier Cuche este campion mondial in exercitiu la SG si unul dintre cei mai buni coboratori. De curand a castigat coborarile de la Kitzbuhel si de la Chamonix, iar modul in care a facut-o ii da dreptul la un loc in galeria marilor campioni.
Didier Cuche trebuia sa fie macelar, la fel ca tatal sau. Norocul nostru ca, dupa ce si-a luat licenta, a fost descoperit de antrenorul Patrice Morisod.
La 23 de ani devenea vicecampion olimpic la Nagano, singurul mai bun fiind Herman Maier.
Apoi a urmat o lunga perioada in care ghinionul s-a tinut lant de Cuche. A avut 2 accidente care l-au tinut pe bara un sezon. Ultimul: pe 5 ianuarie 2005, la antrenamentul pentru slalomul urias de la Adelboden, cade si este diagnosticat cu ruptura de ligamente.
Cu puterea sa enorma revine pe partie, insa de ghinion nu a scapat. De trei ori a terminat Cupa Mondiala pe locul 3 la general. La mai toate cursele se gasea cineva sa il intreaca, locul 2 parea sa fie inscris cu majuscule pe fruntea sa.
In 2008 trebuia sa termine in primii 15 pentru a castiga Globul de Cristal la SG. S-a concentrat atat de tare incat a terminat al 16lea. Hannes Reichelt a castigat cursa si Globul de Cristal pentru doar 1 punct. “Sunt idiotul muntelui” declara suparat, dupa incheierea cursei.
Un an mai tarziu, la Val d’Isere, ghinionul se rupe in sfarsit: Didier Cuche devine campion mondial la SG. Avea 34 de ani si devenea cel mai batran campion mondial.
Dar tineretea sa de abia incepe. Anul acesta a triumfat la Kitzbuhel si la Chamonix, si a facut-o intr-un mod entuziasmant. Iata cum arata evolutia de Case Study de la Kitzbuhel 2011:


Recunosc ca tocmai aceasta evolutie m-a determinat sa scriu articolul.

Advertisements

1 Comment »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. […] decernat Globurile de Cristal ale coboratorilor. La fel ca anul trecut, Globurile au revenit lui Didier Cuche si Lindsey Vonn. Invingatori in ultimele coborari ale sezonului au fost Adrien Theaux si Julia […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.
Entries and comments feeds.

%d bloggers like this: