Alpine Ski World Championships | Noul rege al coborarii

February 12, 2011 at 11:13 pm | Posted in 2011 | 2 Comments
Tags: , , , , , ,

Astazi, la Garmisch Partenkirchen, a avut loc cea mai asteptata proba, cea de coborare masculina. Titlul a ramas in Canada, noul rege al coborarii fiind Erik Guay (Foto Tabere cu Suflet).
A fost o proba cu de toate: sarituri spectaculoase, viraje in viteza, platuri lungi si ucigatoare de energie, concurenti zdrobiti de efortul supraomenesc.

La final am vazut cativa schiori epuizati mai ceva ca la schi fond (Cuche in corzi, Foto: Christophe Pallot/ZOOM). Ciudat, pentru ca partia a fost identica cu cea din Finala de anul trecut cand nu am vazut atata epuizare. Nici gheata nu a mai fost pe partie asa multa. Ce am remarcat a fost un viraj mai dificil inainte de Freier Fall, ceva gen ZielS de la Wengen. Dar un viraj nu poate schimba o cursa. Cine stie!?…Probabil Aksel Lund Svindal. Norvegianul a patit-o cel mai rau, lovindu-se de panoul de la final si fiind nevoit sa faca o vizita la spital.

Din nou jocurile au fost facute inainte sa intre in arena prima grupa valorica. Erik Guay a evoluat cu nr 10 si a fost cel mai rapid, castigand titlul aparent surprizator. Surprinzator pentru ca toata lumea se astepta la un austriac sau un elvetian, poate un american dar in niciun caz un canadian. Aparent pentru ca Erik a venit de multe ori langa podium la podium. Si pentru ca merge ceas pe partia asta. Aici a castigat anul trecut.
Iata cursa invingatoare:

Acum 2 ani John Kucera a castigat titlul. Acum este randul altui canadian sa castige. Cu aceasta dubla cred ca echipa actuala a Canadei este peste generatia lui Steve Podborski. Crazy Canucks redivivus 🙂

Un cuvant si despre ceilalti schiori de pe podium:
Al doilea a fost Didier Cuche. Elvetianul era cotat ca unul dintre favoriti insa nu a aparut afectat de pierderea titlului. Mi-as dori sa mai prinda un Campionat Mondial.
Christof Innerhofer a terminat al treilea, dovedind inca odata ca este in mare forma.
Bode Miller a terminat cu doua schiuri si doua bete, insa fara medalie. Poate la combinata…

Maine urmeaza coborarea fetelor, la care, din pacate, Lara Gut a spus pas.

Aici se incheie transmisiunea de la Mondiale. Ne revedem la Bansko.

Advertisements

2 Comments »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Denivelarile sunt cele care au supt fortele baietilor.

    Lara a zis ca va decide astazi la inspectie. 😉

  2. […] Norvegianul a luat cu relativa detasare caderea de pe podium. Didier Cuche a fost insa dezamagit. La ultima prezenta la mondiale si-ar fi dorit ceva mai mult de locul 7. La conferinta de presa de dupa a rostit clar cuvintele de adio, nemailasand loc de speculatii sau sperante ale revederii lui in Schladming, asa cum si-ar fi dorit admiratorii lui. […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.
Entries and comments feeds.

%d bloggers like this: