Snow Update | Schi pe Vai

March 28, 2011 at 12:12 am | Posted in CupaMalinului, Freeride | Leave a comment
Tags: , , , ,

Sambata, 26 martie, am facut o prima inspectie pentru CUPA MALINULUI. Cu aceasta ocazie am vazut cata zapada este pe vaile din Bucegi.
Prima vale pe care am vazut-o a fost Valea Jepilor, din cabina. Lucrurile nu aratau de loc placut pentru cei care indragesc schiul pe vai. Firul vaii era descoperit in multe zone, fiind practic imposibil de schiat de la intersectia hornului cu firul secundar. Hornul era aproape intrerupt intr-un punct, iar firul secundar era foarte ingust, daca nu chiar intrerupt la final. Iesise iarba chiar si in palnia de la intrare.
Valea Malinului nu avea cornisele de anul trecut, insa era zapada sus. Canioanele erau cam goale si, in plus, o stanca uriasa s-a despins din perete. Citeste mai multe aici: http://cupamalinului.wordpress.com/2011/03/27/valea-malinului-26-martie-2011/
Cea mai plina de zapada pare sa fie Valea Alba, unde au fost ceva avalanse din Albisoare si din Peretele Vaii Albe. Saritoarea Carnului se trece fara probleme pe dreapta si se schiaza bine pana la Verdeata.
De jos am vazut ca si Valea Costilei are o a doua intrerupere, deasupra Valcelului de sub Perete. In aceste conditii este necesara o descatarare neplacuta, urmata de o traversare spre Valcel.
In concluzie, se vede ca nu au fost ninsori mari in iarna asta. Ninsorile incarca peretii ci zapada si declanseaza avalanse care, la randul lor, incarca firul vaii cu zapada tasata, baza pentru firn. Credeam ca suntem cu un decalaj de o luna fata de anul trecut, dar in unele locuri, lucrurile sunt mai grave.
Daca credeti ca nu putem face nimic va inselati. Actiuni de genul asta pot schimba lucrurile.

Leave a Comment »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

Create a free website or blog at WordPress.com.
Entries and comments feeds.