Tragedie in lumea schiului

September 27, 2011 at 3:06 pm | Posted in Accident, Povestiri despre Schi | 1 Comment
Tags: , , , ,

Szabo Janos (foto, in mijloc), castigatorul Freeride Fest de anul acesta, a murit după ce maşina i-a fost izbită de un tren. Tragedia s-a intamplat la o trecere de nivel cu calea ferata, la ieşirea din Miercurea Ciuc.

Ma suna Marian de la ProTV sa imi ceara niste poze cu Ianos. “A murit cel care a castigat cocnursul tau de la Siania” zice el. Incredul, cu telefonul la ureche, dau pe Google …
Veste vine seaca: Triplul campion naţional la schi Szabo Janos a murit, luni seara, după ce maşina pe care o conducea a fost izbită de un tren personal la o trecere de nivel cu calea ferată, nesemnalizată, la ieşirea din Miercurea Ciuc, traficul feroviar fiind blocat între Miercurea Ciuc şi Braşov.
Doamne, de ce ne-ai dat drumul asta oare?

Il stiu de mult pe Janos. A facut schi, era talentat, scarbit de federatie s-a lasat. Apoi a aparut in concursurile de skiercross.
Era talentat nu gluma. Nu am vazut vreodata un sportiv roman mai stralucitor la aceasta proba. La Freeride Fest a castigat dupa o manevra de mare artist: http://freeridefest.wordpress.com/2011/03/18/freeride-fest-2011-filmul-de-la-sosire/
Era si serios, ca doar era ungur. Isi propusese sa mearga la Olimpiada de la Soci. Eu zic ca ar fi reusit. Avea viitorul in fata, putea realiza multe.

Imi amintesc cu placere de zambetul sau cald. Avea un zambet care il facea foarte placut.
Janos dragule, coborari placute acolo unde esti. Ne vom aminti cu drag de tine.

Advertisements

1 Comment »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Un sportiv talentat si ambitios cum rar gasesti in Romania venit dintr-un oras Miercurea Ciuc, care a dat nume mari in schiul alpin. Un baiat cu un suflet enorm. Il stiu de cand era mic si concuram la Nationalele de schi alpin. Desi eram mai mare si concuram la categorii diferite intodeauna l-am admirat. La fel de talentat ca si sora lui. Din pacate doua lucruri nu ne alegem in viata, cand ne nastem si cand murim. Nu mi-a venit sa cred cand am vazut stirea. Viata este cateodata atat de nedreapta.
    Janos nu te vom uita niciodata.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.
Entries and comments feeds.

%d bloggers like this: