In cautarea zapezii

November 28, 2011 at 11:26 am | Posted in 2012 | Leave a comment
Tags: ,

Lipsa zapezii in Europa exileaza schiorii in America de Nord. In timp ce Europa doar viseaza la zapada in aceasta toamna, in SUA si Canada ninge de rupe.
Reveniri si confirmari
Aspen (SUA) si Lake Louise (Canada) sunt doua statiuni care in acest weekend au avut zapada suficienta pentru a gazdui curse de Cupa Mondiala.
Pe partia de la Aspen, cele mai bune schioare s-au intrecut in doua probe tehnice.
Sambata, la slalom urias, victoria parea sa apartina lui Elisabeth Goergl, care a reusit o prima mansa de vis. In cea de a doua insa, partia s-a stricat iar Liz Goergl a tras frana de mana pentru a conserva rezultatul. De acest pas inapoi a profitat tanara campioana olimpica Viktoria Rebensburg. Cu un stil curat, Viktoria a obtinut timpul mansei, reusind a patra victorie din cariera la doar 22 de ani.
A doua zi, la slalom, am vazut o Marlies Schild ca in vremurile bune. Cea care reusea micul slem in sezonul 2006 / 2007, cu 8 victorii in cele 10 slalomuri, a dominat clar ambele manse si nu le-a lasat nicio sansa adversarelor. Siguranta cu care a evoluat, stilul agresiv si elegant in acelasi timp, ne-au dat senzatia ca daca duminca ar fi fost 100 de manse, le-ar fi castigat pe toate.

Regii
In Canada a nins in ultima saptamana dand emotii organizatorilor. Pana la urma, cele doua curse masculine de viteza s-au putut tine, insa nu a fost usor. In partea de jos a partiei erau multe denivelari.
Cel mai in forma schior a fost Didier Cuche. A atacat, a alunecat bine si s-a echilibrat rapid dupa micile dezechilibrari.
La 36 de ani, elvetianul pare sa traiasca o a doua tinerete. “Regele de anul trecut este rege si anul acesta” spunea Aksel Lund Svindal dupa victoria din prima cursa, coborarea de sambata.
La SGul de a doua zi, Cuche a coborat cu aceeasi precizie de elvetian si lucrurile pareau sa se repete. A venit insa randul lui Svindal care s-a descurcat bine in pasajele tehnice si a reusit sa ii sufle titlul lui Cuche.
“Sunt prea inalt ca sa schiez frumos” ne marturisea intr-un interviu privat. Acum insa acest lucru nu l-a impiedicat sa fie cel mai rapid.

Rezultate
GS fem:
1. Viktoria Rebensburg (GER)2:11,25
2. Elisabeth Görgl (AUT) 2:11,58
3. Julia Mancuso (USA) 2:11,69

SL fem:
1. Marlies Schild (AUT) 1:43,72
2. Maria Pietilä-Holmner (SWE) 1:44,91
3. Maria Höfl-Riesch (GER) 1:45,68

DH masc:
1. Didier Cuche (SUI) 1:47,28
2. Beat Feuz (SUI) 1:47,34
3. Hannes Reichelt (AUT) 1:47,36

SG masc:
1. Aksel-Lund Svindal (NOR) 1:24,47
2. Didier Cuche (SUI) 1:24,70
3. Adrien Theaux (FRA) 1:24,11

Foto: Tabere cu Suflet

Advertisements

Leave a Comment »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.
Entries and comments feeds.

%d bloggers like this: