Coborare americana

December 1, 2011 at 5:35 pm | Posted in 2012, CupaMondiala | Leave a comment
Tags: ,

In mod cert, saptamana aceasta capul de afis il reprezinta coborarea masculina de pe partia Birds of Prey.

Daca in Europa zapada se lasa inca asteptata, peste ocean lucrurile stau exact invers. La Beaver Creek (SUA) este suficienta zapada, iar Federatia Internationala de Schi a decis mutarea primelor curse europene, in aceasta statiune.
In acest weekend, Beaver Creek va gazdui trei curse masculine: vineri o coborare, sambata un SuperG iar duminica un slalom urias.
Coborarea de la Beaver Creek, desfasurata pe partia Birds of Prey, este considerata prima clasica a sezonului. Cu exceptia primilor 300 m, partia este suficient de abrupta si cu schimbari de directie pentru a tine schiorii in priza si pentru a permite evolutii spectaculoase. Aici a cazut Aksel Lund Svindal pentru a disparea un sezon intreg si a revenit cu victorie in urmatorul, si tot aici Herman Maier si Lasse Kjus au scris istorie la un Campionat Mondial.
Dupa cum a schiat in ultimele zile, favorit ar fi veteranul Didier Cuche, dar sa nu ii uitam si pe Bode Miller, Aksel Lund Svindal sau pe austrieci. De asemenea, francezii au avut cateva rezultate bune la antrenamente si nu i-as scoate din carti.
La Lake Louise (Canada) continua weekendurile de Cupa Mondiala. Dupa ce saptamana trecuta baietii au redeschis sezonul, acum este randul fetelor sa mearga in Canada. Vor fi 3 curse de viteza: doua coborari si un SuperG, iar noi vom avea in sfarsit ocazia sa le vedem la lucru pe coboratoare.
Greu de facut un pronostic, deoarece acestea sunt primele coborari ale sezonului, insa Lindsey Vonn, Maria Hoefl Riech si Elisabeth Goergl trebuie considerate printre favorite.
Foto: Birds of Prey

Advertisements

Leave a Comment »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.
Entries and comments feeds.

%d bloggers like this: