Regina Lindsey

December 5, 2011 at 2:28 am | Posted in 2012, CupaMondiala, LindseyVonn | 1 Comment
Tags: , , , , , , , ,

Cupa Mondiala continua peste ocean, unde conditiile sunt numai bune de schi. La Lake Louise, Lindsey Vonn a reusit tripla, castigand toate cursele weekendului.

Daca in Europa, lipsa zapezii continua sa dea batai de cap organizatorilor de competitii, peste ocean conditiile sunt numai bune pentru schi. Weekendul acesta baietii au avut 3 curse – o coborare, un SuperG si un slalom urias – la Beaver Creek, in timp ce fetele s-au intrecut in 3 curse de viteza, la Lake Louise, Canada.

Nu incape indoiala ca performera etapei este Lindsey Vonn (SUA). Nu numai ca a punctat de trei ori, dar a reusit evolutii de vis, la capatul carora le-a devansat pe concurentele ei cu aproape doua secunde, ceea ce in schiul alpin inseamna o eternitate. Stilul ei a ajuns la o asemenea desavarsire incat o putem numi, fara frica de greseala, regina probelor de viteza. Sa vedem cine va indrazni sa ii conteste locul.
Partia usoara de la Lake Louise a permis cateva semisurprize. In prima coborare, Tina Weirather (LIE) a plecat a 40ª si a terminat a doua, la 1:95 de Lindsey Vonn.
Desi usoara, partia poate fi foarte periculoasa datorita vitezelor mari. In coborarea cu numarul doi, Laurenne Ross (SUA) a cazut si a fost catapultata in plasa de protectie. Cursa a fost intrerupta timp indelungat iar evacuarea a fost facuta cu elicopterul. Se pare totusi ca nu este nimic grav. Conform vestilor de la Lindsey Vonn coechipiera sa, Laurenne nu are decat cateva taieturi pe fata de la plasa de protectie.

Vineri, la Beaver Creek, Bode Miller nu a avut rival la coborarea de pe partia Birds of Prey.
Victoria ar fi putut fi a lui si a doua zi, la SuperG, insa o eroare costisitoare, pe abrupt, i-a furat cel putin 2 secunde.
Zeii schiului au fost insa darnici: am asistat la prima victorie in Cupa Mondiala a lui Sandro Viletta. Este nevoie de atata munca pentru a ajunge aici, incat ar trebui ca fiecare schior care concureaza in Cupa Mondiala sa aiba asigurata o victorie. Daca ne uitam la rezultatele sale, vedem ca Sandro merge bine in acesta perioada, cel mai bun rezultat fiind un loc 1 la o mansa de SuperG a unei Supercombinate, tot in luna decembrie.
La slalom urias, in mod cert numarul 1 este Ted Ligety (SUA). Tehnic, echilibrat si agresiv in acelasi timp, a dominat mansa I a uriasului de duminica. Cu toate acestea, invingator a fost Marcel Hircher (AUT). Austriacul a topait in mansa a doua, surprinzator pentru stilul sau, insa a fost foarte eficient si a fost cel mai rapid. Incercand sa fiu obiectiv, cred ca mai degraba Ted a scapat victoria pe final, cand a fost tradat de alunecare.

Saptamana aceasta cursele continua la Beaver Creek, Criteriul Primei Zapezi de la Val d’Isere mutandu-se aici. Vom vedea un SuperG feminin, iar la baieti un slalom si un slalom urias.

Advertisements

1 Comment »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. […] la Beaver Creek, Ted Ligety si compania au un al doilea slalom urias la doar doua zile dupa cel de duminica. Prima impresie dupa mansa de debut este ca, dupa infrangerea suferita duminica, Ted parca nu mai […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.
Entries and comments feeds.

%d bloggers like this: