Ted, come back pls

December 6, 2011 at 8:05 pm | Posted in 2012, CupaMondiala | 1 Comment
Tags: , ,

Dupa prima mansa a slalomului urias de la Beaver Creek, conduce Alexis Pinturault, urmat de Marcel Hirscher si Axel Lund Svindal. Ted Ligety este doar pe 4.
Cum, in Europa, zapada intarzie sa vina, Circul Alb ramane peste ocean. In Statele Unite, la Beaver Creek, Ted Ligety si compania au un al doilea slalom urias la doar doua zile dupa cel de duminica.
Prima impresie dupa mansa de debut este ca, dupa infrangerea suferita in urma cu cateva zile, Ted parca nu mai este el! Cu un stil care nu ii apartine, departe de fanioane si de mansele incantatoare cu care ne-a obisnuit, a terminat al 4 lea, si doar tehnica sa deosebita a facut ca intarzierea sa ramana in termeni rezonabili: 14 sutimi.
Dupa ce am vazut ca Ted nu este invincibil, vedem cat de afectat de infrangere. Nu locul este problema, nici timpul, ci stilul 😦 Come on Ted ! Trebuie sa revii.
Cum ar fi trebuit sa arate Ligety, am vazut cand a intrat in concurs nr 13: Alexis Pinturault. Felicitari campionului mondial de juniori care a si castigat mansa, descurcandu-se de minune pe o partia care s-a spart neasteptat de repede. Alexis a profitat si de semisincopa lui Marcel Hircher. Castigatorul de duminica a fost dezordonat si, sincer, ma asteptam chiar la o intarziere mai mare.
Felicitari si prietenului Svindal, care a reusit nu numai sa schieze eficient, dar sa arate si “frumos”. 🙂
Trebuie sa recunosc dificultatea mansei. Nume mari ca Raich sau Miller au fost aruncati in spate si, in afara de slalomistul Grange, niciun numar mare nu a reusit sa sparga Top20.
Este greu de prevazut deznodomantul, dar va fi o lupta pe viata si pe moarte in mansa secunda, cu 4 schiori de Top despartiti de 14 sutimi. Nu fac supozitii pentru ca sunt implicat emotional, insa mizez pe orgoliul campionilor.
Puteti revedea evolutiile primilor 10 schiori incepand de la ora 21:00, iar de la ora 21:30, mansa a IIa. Enjoy!

Advertisements

1 Comment »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. 🙂


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.
Entries and comments feeds.

%d bloggers like this: