Vulpoiul Kostelic

December 9, 2011 at 1:36 am | Posted in 2012, CupaMondiala | 2 Comments
Tags: ,

Ivica Kostelic a fost cel mai rapid in slalomul de la Beaver Creek.

Cei mai buni slalomisti ai lumii si-au aratat maiestria in primul slalom al sezonului. Spectacolul nu a lipsit, primul lucru care a atras atentia a fost lungimea manselor. Au fost nu mai putin de 70 de porti si timpii de aproape un minut.
Din pacate, la fel ca la probele din zilele precedente, partia s-a deteriorat din nou, ceea ce a afectat evident evolutiile schiorilor cu numar mare de start.

Prima mansa a fost castigata de Marcel Hirscher (AUT), care a schiat cu precizie chirurgicala insa fara explozie. La doar 14 sutimi distanta au sosit Cristian Deville (ITA) si Ivica Kostelic (CRO). Italianul s-a incurcat la penultima poarta, in plat, si a ratat ocazia de a trece in frunte. Campionul olimpic Jean Baptiste Grange nu a intrat in ritm si a iesit prematur.

In mansa a doua soarele a aparut deasupra partiei. Rand pe rand schiorii evoluau, iar urmele din dreptul portilor se adanceau. Un timp bun a obtinut Patrick Thaller (ITA), care a profitat de partia inca buna. Dintre cei care l-au urmat, doar Mitja Valencic (SLO), apoi Andre Myhrer (SWE) si Nolan Kasper (SUA) au reusit sa il intreaca, tinand cu dintii de avantajul din prima mansa. Pe masura ce ne apropiam de deznodamant, partia se strica iar timpii se mareau.
Apoi a venit randul primilor trei, in ordinea Kostelic, Deville si Hirscher.
Ivica are cateva calitati deosebite: este un schior inteligent, are mare experienta, si mai ales stie sa se concentreze foarte bine in momentele importante. In mansa a doua semana cu un vulpoi care isi adulmeca vanatul. Simtea victoria si parca intinerea.
A urmat Cristian Deville. A schiat bine insa a trecut linia de sosire cu 14 sutimi intarziere. Este un rezultat bun, primul podium pentru italian si, cu putin noroc, putea chiar castiga astazi. Probabil ca asta se va intampla cat de curand.
Concursul a fost incheiat de Marcel Hirscher. Dupa clasarile excelente din ultima saptamana a devenit numarul 1 in echipa Austriei. Urmarindu-i evolutia am priceput dintr-odata ce s-a intamplat cu el. Anii trecuti era copilul rebel al schiului austriac. Schia debordant si salbatec, intr-o echipa in care toti au un stil curat, de kinograma parca. Acum s-a antrenat pesemne suficient de mult pentru ca stilul sau sa se identifice cu al colegilor sai, intrand in marea familie a schiului austriac. Atentie insa, uneori masina austriaca mai degraba toaca talentele, decat le slefuieste.
Pana la urma Hirscher a pierdut doua locuri si a terminat pe 3, ceea ce i-a permis totusi sa urce pe pozitia a treia in clasamentul general al Cupei Mondiale.

Foto: Tabere cu Suflet

Advertisements

2 Comments »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Ha, am vazut acum mansele si exact asta am notat si eu la Hirscher in prima mansa, ca a fost sec si precis, ca un chirurg bun pe masa de operatie. 😆

  2. Suntem unul si acelasi 🙂


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.
Entries and comments feeds.

%d bloggers like this: