Ultimele curse ale anului

December 30, 2011 at 1:23 am | Posted in 2012, CupaMondiala | 2 Comments
Tags: , , ,

Lienz (Austria) si Bormio (Italia) au fost statiunile care au incheiat reprezentatiile Circului Alb in 2011. Schiorii si schioarele isi iau ramas bun pana la anul.

Partia de la Lienz ne-a intampinat cu o zapada de o calitate neasteptat de buna pentru cat de verde era totul in jur: aderenta, cu denivelari suportabile si suficient de tare pentru a nu strica spectacolul sportiv.
Marlies Schield (Austria) a stralucit inca odata, obtinand a 23 victorie a carierei. In echilibru permanent, accelerand la fiecare iesire din viraj, a incantat cu evolutia sa. Am remarcat din nou miscarea ampla pe verticala si pozitia usor adusa de spate, ce aminteste de Vreni Schneider, o alta mare campiona.
Si am mai descoperit ceva. Bantuiti de nevoia de a intelege ce anume reusesc sa faca in plus marii campioni, de a zari primii noul element tehnic ce urmeaza sa schimbe tehnica in schi, observatorii atenti ai acestui sport analizeaza scrupulos astfel de evolutii. Ceea ce am ‘zarit’ astazi a fost un mare Zambet pe fata lui Marlies chiar in timpul evolutiei sale. Se confirma inca odata ca atunci cand ajungi sa schiezi fara sa fi incordat apar si rezultatele.
Pe treapta a doua a podiumului a sosit Tina Maze. Slovena pare ca traieste o a doua tinerete in propria echipa, Team Tina Maze. A zambit, a glumit cu camerele si a fost cat se poate de relaxata, ea vesnic morocanoasa. Ba chiar a inventat o bicicleta pentru a saluta publicul si a facut o reverenta spectaculoasa pentru a o felicita pe Marlies.
Dar marea revelatiei a acestui concurs a fost Mikaela Shiffrin (SUA). La nici 17 ani si la al doilea concurs de Cupa Mondiala din cariera, cu numarul 40, a reusit cea mai buna evolutiei a mansei si a terminat pe podium.
Din punct de vedere tehnic, a lucrat incredibil cu bratele. Dar mai mult decat rezultatul si tehnica, a impresionat prin modestia sa. Desi a ramas in fotoliul de lider suficient timp ca media sa inceapa sa vibreze iar privirile curioase sa o arda precum laserele, ea a ramas cu capul plecat, de parca se scuza ca deranjeaza petrecerea.
Concursul de la Lienz a fost marcat de un moment emotionant. Sarah Schleper, in rochie mini si cu o floare albastra la casca, a concurat pentru ultima data in Cupa Mondiala. O parte din slalom a schiat cu Lasse, baietelul ei de 3 ani, in brate.
Sarah Schleper (SUA) are 32 de ani, din care 15 in Cupa Mondiala. Are 3 podiumuri si o victorie, iar coechipierele ei o considerau sufletul echipei. Ramas bun Sarah !

Ca de obicei, Bormio ne-a oferit o coborare cat se poate de spectaculoasa. A fost o cursa cu multe acrobatii, unele terminate in plasa de protectie.
Toata lumea privea la duleul dintre Kroell si Cuche, insa “celalalt Didier” a stralucit. Didier Defago (Elvetia, foto) este un coborator de clasa. A evoluat inaintea favoritilor, mult prea devreme pentru a stii cum stau lucrurile, insa s-a bucurat ca un copil dupa ce a trecut linia de sosire. Simtea victoria dupa cursa perfecta si dupa ecartul mare fata de cei ce evoluasera inainte.
Este prima victorie pentru campionul olimpic dupa accidentarea din sezonul trecut.

Advertisements

2 Comments »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Da, mare victorie pentru celalalt Didier. pt adevaratul Didier urmeaza probabil o noua victorie la kitzbuhel

  2. Sa vedem…
    Didier e favorit dar Kitzbuhel … e Kitzbuhel.
    HNY & Enjoy your skiing trip 🙂


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.
Entries and comments feeds.

%d bloggers like this: