Didier, nu pleca !

January 28, 2012 at 3:40 pm | Posted in 2012 | 1 Comment
Tags: , , ,

In sfarsit tenisul a facut loc sporturilor de iarna in grila canalului principal de la Eurosport. Am putut urmari astfel clasica acestui weekend: coborarea de la Garmisch Partenkirchen.
Primul lucru de remarcat a fost ca din transmisie a lipsit partea de sus, cea mai frumoasa (nu stiu daca au taiat-o la editare sau a fost coborat startul) si zidul Freier Fall, pe care s-a concurat anul trecut, la Campionatele Mondiale. Intr-adevar, organizatorii au preferat breteaua Kandaharul vechi, sub semnul caruia s-a desfasurat intrega cursa, peste tribune tronand un mare K galben.
Partia clasica onduleaza frumos, prin padure, fiind mai usoara decat pare la TV. De data aceasta au fost ceva probleme cu pregatirea zapezii, imediat dupa Troglhang. Gurile rele (Pin) spun chiar ca a fost uitat pe partia de concurs un tun ce a mers toata noaptea, ceea ce imi inchpui ca a produs un morman de zapada ce trebuia indepartat, apoi partia nivelata. Daca este adevarat, atunci trebuie sa fie vorba de virajul de deasupra Vechiului Izvor (Alte Quelle). Acolo s-au dezechilibrat Erik Guay (Can) si Beat Fuez (Elv) si a iesit Stephan Keppler (Ger).
De altfel canadianul a pierdut cursa in acel punct. A intrat cu greutatea pe interior si, de la hopuri, s-a dezechilibrat. O fractiune de secunda a durat dezechilibrarea, insa costul a fost mare. A revenit sensational, dar tot a lasat acolo jumatate de secunda, daca nu mai mult.
De acest lucru a profitat Didier Cuche. Elvetianul a schiat din nou magistral si, fara sa dea senzatia ca forteaza, a alunecat foarte bine si a trecut primul linia de sosire. Cat s-a vazut la TV, nu a fost nevoie in niciun moment sa foloseasca bratele pentru a se echilibra.
Acum, ca si-a anuntat retragerea, Didier parca a intinerit. Castiga cursa dupa cursa si schiaza mai bine decat a facut-o in urma cu 10 zece ani. Circul Alb va pierde un mare campion daca Didier nu va reveni asupra deciziei. Daca as fi Gian Franco Kasper m-as gandi mai mult si l-as suna de doua ori pe zi.

Cu aceasta ocazie am auzit cateva inexactitati in comentariu. Am trecut si eu prin cabina si stiu cum e, dar … putin mai multa atentie nu strica niciodata.
Si inca ceva. In cazul in care comentatorii sau altcineva se inspira din articolele de pe siteuri, este de apreciat daca se mentioneaza sursa.

Advertisements

1 Comment »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Nu rele, clevetitoare! 😆


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.
Entries and comments feeds.

%d bloggers like this: