2 manse pentru viitor

March 12, 2012 at 11:51 pm | Posted in 2012, CaseStudy | 2 Comments
Tags: , ,

La Kranska Gora a fost un weekend memorabil, cu doua evolutii de Case study.

La Kranska Gora au avut loc cele doua probe clasice: slalom si slalom urias. Programarea tarzie a fost nefericita, iar partia s-a facut harcea parcea rapid. Am avut parte de doua evolutii senzationale, care au iesit mai mult in evidenta in aceste conditii. Prima apartine lui Ligety, care, in prima mansa a slalomului urias, a fost aproape de perfectiune. Aproape… pentru ca a rupt putin virajul la intrarea pe abrupt, insa profersorul von Gruningen ar fi fost invidios pe el. A fost Case study pt GS.
Mansa a doua m-a prins cu copiii pe partie asa ca nu am vazut deznodamantul. Ted a capatata brusc incredere si a castigat la o secunda jumate.

Cealalta evolutie apartine unui pierzator. Hirscher a mers perfect la slalom, pana cand a incalecat pe abrupt. Daca luam in considerare finalitatea putem uita mansa. Insa eu zic ca am avut parte de alt Case study, de data aceasta pe slalom.

Greu de facut o comparatie intre ei. Ted este mai spectaculoasa, iar acum a fost si mai eficient, viitorul insa pare sa-i apartina lui Hirscher. Cat despre cele doua manse, peste cativa ani, probabil, acesta va fi standardul.

Keep gliding !

Advertisements

2 Comments »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Ce a aratat Ligety sambata sfideaza orice lege fizica. In ambele manse. Avansul acela urias l-a creat in prima, nu l-a marit doar pentru ca in mansa a doua Pinturault a fost si el fantastic. Da, sunt de acord ca viitorul e al lor, dar nu cred sa poata multi schia asa.

    Am si o nelamurire. In ce sens tarziu? Ca de obicei e in martie in calendar, iar ora 9 (Slovenia e pe fus orar cu noi) e chiar neobisnuit de timpurie. M-am uitat la ea cu ochii carpiti. 😀

  2. Asa merge Ligety. L-am remarcat din 2006, cand nu prea termina. In interviul din 2010, de la GaPa si-a caracterizat stilul ca fiind spectaculos. A spus-o trist insa. Sau cu multa modestie. Parea invidios pe eficienta altora. Iar noi eram foarte mirati cum de nu sta pe acelasi piedestal cu Tomba sau Maier. Cred ca am vazut noi inaintea lui schiorul din el.
    Schiul de astazi este un sport foarte dinamic. Pe vremea lui Stenmark, pasul facut de el a avut nevoie de 3 sau 4 sezoane ca sa devina standard. Explozia lui Bode a fost asimilata intr-un sezon. Cred ca in 2-3 ani vor merge toti la fel. Si atunci va aparea probabi un nou Ligety. De asta e schiul asa de frumos.
    Tin minte ca KG a fost si mai devreme. Parca nu isi gasesc locul in calendar sloveni.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.
Entries and comments feeds.

%d bloggers like this: