Cum poti pierde o victorie

December 4, 2012 at 11:37 pm | Posted in alte sporturi | 2 Comments
Tags: , , , , ,

TadiciAstazi a inceput Campionatul European de Handbal. Romania a remizat cu Rusia dupa ce la pauza conducea cu 5 goluri!In prima repriza, Talida Tolnai apara tot, obtinand un procent incredibil de 70%. Pe fondul acestei serii de magie, Romania prinde aripi si termina repriza la 5 goluri diferenta. Rusia parea in corzi.
In repriza secunda Romania conduce permanent, distantandu-se chiar la 6 goluri la un moment dat, insa Rusia a egalat fix cu 30 de secunde inainte de final. Romania a avut atacul, insa Adina Meirosu (cred) si-a asumat sutul final si a ratat. Incredibil cum am pierdut ocazia de a bate Rusia dupa 16 ani! Cum poti sa pierzi un asa avantaj urias?

Raspunsul sta in relatia fetelor cu antrenorul. La primul time-out cerut de noi, cand diferenta era de 5 goluri si crestea, Gheorghe Tadici le-a certat ca s-au grabit la un atac. Reactia: fetele incep sa valseze la scurgerea timpului, plutind atat in atac dar si in aparare, iar rusoaicele s-au apropiat periculos la 1 gol.
Alt time-out, Tadici le spune sa se trezeasca si sa joace poarta. Reactia: fetele revin la ritmul primei reprize si refac rapid diferenta de 3 goluri, insa greu, greu de tot cu defensiva rusoaicelor.
Iarasi time-out, Tadici le spune sa joace extremele. M-am mirat pentru ca este o jucatoare mulatra care o tine pe Nechita mai ceva ca pe un inter. Ei bine, in faza urmatoare, Nechita da o pasa paralela cu poarta si gol Iulia Curea. A fost poate cel mai frumos gol. Insa rusoaicele fac acelasi joc, fara sa se uite parca pe tabela, si revin mereu.
In fine, vine si ultimul minut. Rusia egaleaza iar tadici face semn sa joace calm. Fetele joaca calm, atat de calm incat pur si simplu nu au mai atacat poarta.

Concluzii: echipa Romaniei este o orchestra ce raspunde la cel mai mic semnal al dirijorului. Din pacate, astazi dirijorul nu a reusit sa transmita cel mai bine sarcinile. Asta daca nu cumva a avut ca obiectiv sa faca egal cu rusii…

Advertisements

2 Comments »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Sa spui ca Tadici e vinovat pentru egalul asta mi se pare total deplasat…

  2. Probabil ai dreptate. Nu ma pricep asa bine la handbal. Am scris postul asta pentru ca am remarcat (cu uimire) cat de exact reactioneaza echipa la indicatiile antrenorului. SI pe cat de entuziasmant a fost jocul echipei, pe atat de dezamagitoare a fost atitudinea dictata de pe banca in anumite momente cheie ale meciului. Nu ti s-a parut?


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.
Entries and comments feeds.

%d bloggers like this: