Schiul gratis este imoral?

December 26, 2012 at 10:24 pm | Posted in etic | 3 Comments
Tags:

VoineasaFoxAdministratorii domeniului schiabil de la Vidra – Voineasa au decis sa ofere gratuitate pana la 31 decembrie 2012. O promotie inedita intr-un moment in care schiul in Romania pierde tot mai mult teren in fata statiunilor din Austria sau chiar Bulgaria, mult mai bine pregatite si (chiar) mai ieftine. Se pare insa ca unii gasesc imoral acest lucru.Iata ce am gasit pe Jurnalul.ro:
“… ideea de a aloca 28 de milioane de euro pentru o staţiune fără să îţi propui să-i recuperezi cât mai repede aduce este absolut imorală. E frumos să schiezi gratis, dar sporturile de iarnă sunt practicate de români cu venituri ridicate, care îşi permit să plătească oricât pentru a se bucura de zăpadă. Dacă am ajuns să subvenţionăm transportul pe cablu înseamnă că ori suntem o ţară de nebuni, ceea ce nu-i departe de adevăr, ori economia duduie şi nu mai avem nevoie de spitale, grădiniţe, şcoli şi nici de banii proveniţi din taxele şi impozitele pe care le plăteau până acum cei din turismul montan.”

Tot conform articolului lui Sorin Anghel, administratorul unui domeniu din nordul tarii crede ca “ceea ce s-a întâmplat acolo [n.a. schi gratis la Voineasa] nu este normal. Au făcut o staţiune de zeci de milioane de euro pe fonduri publice doar ca să schieze unii gratis. Când îşi mai recuperează statul român banii? E bătaie de joc faţă de noi, plătitorii de taxe şi impozite. Eu sunt membru în Asociaţia Naţională a Transportatorilor pe Cablu din România. Am stat de vorbă cu colegii mei şi am decis să reclamăm acest caz la Oficiul Concurenţei”

Mai sa fie? Mentalitatea investitorilor postcomunisti aproape a distrus turismul hibernal. Cineva care are o sapt la dispozitie pentru schi, greu de crezut ca va alege Romania. In sfarsit vine cineva (indiferent cine, ca nu e vorba de politica aici), face o statiune cat de cat mai rasarita, vine cu o promotie de infarct pentru a aduce romanii la schi si a schimba impresia dezastroasa a schiului in Romania, iar noi ii sarim in cap.

Pe 1 ianuarie 2011 am lansat programul Zambet pentru toti Copiii, prin care oferim servicii gratis din dorinta de a ajuta. De atunci am primit trei lovituri cat se poate de dureroase. Un calugar duhovnic spunea ca au venit in urma dorintei de a face bine: “Binele este primit cu adevarat doar cand primesti rau inapoi” obisnuia el sa spuna. Se pare ca la fel se intampla si cu cei de la Vidra… Probabil ca vor mai avea incercari. Nu ii cunosc si nu imi sunt simpatici in mod special, insa apreciez ce au facut.

Foto: Adrian Stoica (Fox)

Advertisements

3 Comments »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. In sfarsit unul care imi recunoaste poza! Multumesc Radule!!!

    • Cu pla :))
      Faina poza:)

  2. Romanisme, nu le mai bag in seamna de mult! Bravo celor din Voineasa ptr PR si marketing, garantat din cei multi veniti aici pe gratis, la anul 60-70% vor reveni si pe bani. In polul opus este domeniu Sureanu, care de 3 ani de cand a fost deschis nu a miscat nimica substantial tocmai din cauza ca nu stiu de el decat cei putini doua-trei mii de practicanti ai sporturilor de iarna cu adevarat pasionati si implicati in acest life-style.

    Problema este alta, momentan este administrata inca de constructor partia (si totul poate fi considerat un test run pentru predarea oficiala), de la anul v-a trece in administrarea primariei Voineasa, sa vedem atunci ce o sa se intample cu marketingul si PRul


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.
Entries and comments feeds.

%d bloggers like this: