Frumoasa si bestia

February 6, 2013 at 3:46 pm | Posted in 2013, CampionateleMondiale | 1 Comment
Tags: , , ,

Ted Ligety este noul campion mondial la SG! Pe locul doi o alta surpriza – francezul Gauthier de Tessieres, iar pe trei marele invins – Axel Lund Svindal.

Daca ne uitam la palmares am putea spune ca este o mare surpriza. Este prima victorie a americanului la SG, ever, in orice competitie de copii sau juniori, nu mai vb de seniori. Dar, pentru observatorii fini ai Cupei Mondiale, multe lucruri anticipau succesul de astazi. Cu doar de 3 luni in urma, afirmam intr-un comentariu ca Ted va deveni campion mondial la probele de viteza (cititi motivatia in articol). E adevarat, la coborare, dar mai e timp saptamana aceasta :), s-ar putea sa se indeplineasca profetia chiar mai devreme!

Tehnic vorbind, Ted a castigat cursa la mijloc. A mers perfect pe zona aceea frumoasa, am uitat cum ii spune, pana in abrupt.
Iar Svindal a pierdut-o la penultimul viraj:(
Si nu, cursa nu a fost un fel de slalom urias cum ii tot dadea comentatorul. Au fost si pasaje cu porti mai stranse, insa per total a fost un SG – Downhill. Sotia mea care a venit la jumatatea cursei a crezut ca este vorba de coborare.

Ma uitam la Ted si Axel cum stau pe podium si vorbesc unul cu celalalt, in tihna si fara de suparare, si imi aminteam de interviul in care ii intrebam pe cei doi cum si-ar descrie tehnica in doua cuvinte. “Beautifull but ineficient” spunea Ted Ligety, iar Svindal marturisea, dupa un moment de gandire, ca este “prea mare ca sa arate frumos”, citat pe care avea sa il comenteze si in blogul sau. Astazi stilul lui Ted a devenit atat de eficient incat l-a depasit pe insasi Mr.Efficiency.

Intre ei, pe locul doi, a aterizat Gauthier de Tessieres, care a prins echipa in urma accidentari lui Johan Clarey.

S-au strans o multime de perle in comentarii, asa ca m-am hotarat sa le dedic un articol. Le gasiti aici, la final de Campionat.

Advertisements

1 Comment »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. […] cum spuneam, s-au strans o multime de perle in comentarii, asa ca m-am hotarat sa le dedic un […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.
Entries and comments feeds.

%d bloggers like this: