Reguli in slalom

March 6, 2013 at 10:23 pm | Posted in etic, Sinaia | 4 Comments

RaduSavinFBParcurgerea unui slalomul produce o satisfactie deosebita. Ca sa te simti bine, iata cateva reguli simple ce trebuie respectate atunci cand vrei sa intri intr-un slalom.

Apreciaza
Slalomul este montat in general pentru sportivi,  pentru ca acestia sa se poata antrena pentru diferite concursuri. Nivelul lor poate fi ridicat, ca urmare si slalomul poate avea un anumit grad de dificultate. Apreciaza corect nivelul tau si compara-l cu gradul de dificultate al slalomului. Renunta daca nivelul nu este suficient de ridicat. In slalom, fortele la care sunt supuse articulatiile sunt mari si nu e de mirare ca cele mai multe ruperi de ligamente se produc in slalom. Nu cred ca merita sa treci printr-o operatie costisitoare, cu o recuperare lunga si obositoare, in urma careia vei pierde (in cel mai bun caz) un sezon. Asta daca ai noroc.

Asigura-te
Viteza de parcurgere este, in general, mare, iar sportivii sunt foarte concentrati la tot felul de elemente tehnice. Daca intri in slalom fara sa te asiguri poti produce un accident. Asigura-te ca nu este cineva care se pregateste sa intre in slalom sau care evolueaza deja in cazul in care nu intri de la inceput. Asigura-te ca nu deranjezi pe nimeni atunci cand intri.

Ofera
Indiferent de fanioane, acestea pot sari. Cineva trebuie sa le ridice. Sportivii ar pierde o mansa daca ar face ei asta, asa ca este nevoie de cineva dedicat pe toata durata slalomului.
Intelege acest lucru si ofera-ti ajutorul. Sacrifica o tura ca sa ridici fanionul cazut, mai ales daca l-ai scos tu. Ajuta si la montarea sau la strangerea fanioanelor.

Verifica
Apoi este nevoie de mentenanta. Terenul se uzeaza, dupa 10 – 20 de parcurgeri trebuie schimbat. Nu abuza. Cu cat te dai de mai multe ori, cu atat grabesti momentul schimbarii. Daca slalomul este montat pentru copii, nu te da. Un adult poate uza mult mai tare un slalom pentru copii.

Respecta
Montarea unui slalom necesita timp si efort. Fanioanele sunt grele si mai trebuie carate si alte materiale: masina de gaurit, cheia etc. Sunt multe operatii de facut, asa ca o singura persoana nu se descurca. Pentru un slalom cu 30-40 de porti normale este nevoie de 2-3 persoane dedicate la montare. Chiar si fanioanele scurte sau cele subtiri, mai usor de transportat, se monteaza cu efort.
Respecta acest efort si cere permisiunea antrenorului inainte sa intri in slalom.

Advertisements

4 Comments »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. […] ce reactii am starnit … Asta e Valea Dorului Mon Amour, are si bune si rele. Iata cateva reguli de urmat atunci cand intri intr-un slalom. Iata cateva poze de la ultimele doua antrenamente. Multumesc Fox si Niki pentru pozele superbe:) […]

  2. Salut,unde pot gasi metode de montare fanioane(porti),imagini sau carti de specialitate….ori ce care sa ma ajute la montarea acestora….Multumesc

  3. I came across your Reguli in slalom | Povestiri despre Schi website and wanted to let you know that we have decided to open our POWERFUL and PRIVATE web traffic system to the public for a limited time! You can sign up for our targeted traffic network with a free trial as we make this offer available again. If you need targeted traffic that is interested in your subject matter or products start your free trial today


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.
Entries and comments feeds.

%d bloggers like this: