Unde se schiaza?

November 16, 2013 at 8:18 pm | Posted in 2014, Povestiri despre Schi | 1 Comment
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

pic7Ninsoarea de la inceput de octombrie a adus bucurie si sperante celor care iubesc sporturile de iarna. Dupa acel puseu insa, iarna ne-a lasat cu ochii in soare. Judecand dupa experienta anilor in care a nins foarte devreme, vom mai avea ceva de asteptat pana sa ne dam din nou pe partii. In Europa insa lucrurile stau mult mai bine, asa ca, daca aveti timp si resurse materiale, nu stati pe ganduri.

Cel mai bine sta Austria la partii deschise. Un val de ninsori din a adus multa zapada, ba chiar a nins si la Viena ne spune Demi. Partiile de pe cei 8 ghetari austrieci – Pitztal, Kaunertal, Hintertux, Dachstein, Soelden, Stubai, Moelltal si Kitzsteinhorn – sunt deschise toate. Mai mult, sunt deschise si partiile si intinerariile care fac legatura cu statiile de jos, putandu-se schia pana in statiuni deja!

In Franta este se schiaza doar la Tignes, ghetarul fiind deschis tot anul. Urmatoarea statiune care isi va deschide portiile este Val Thorens, unde se va schia incepand de weekendul viitor.

In Italia se schiaza pe 3 ghetari: Val Senales, Cervinia si Passo Tonale. Partiile de la Cervinia sunt deschise din octombrie, iar la Val Senales este cel mai mare strat de zapada din toata Europa.

In Elvetia se poate schia la Saas Fee, la Diavolezza, precum si la Zermatt, statiune deschisa tot timpul anului. Weekendul acesta s-a deschis si Engelberg, iar weekendul viitor se vor deschide Crans Montana si Davos.

Vesti si din Germania, de la Milo. Se schiaza deja la Feldberg si ca saptamana viitoare se vor deschide si alte statiuni, caci se anunta ninsori mari:)

Este cineva interesat de Norvegia? Se schiaza deja in 2 statiuni mai mici, Gol si Gala, urmand ca Voss si Hemsedal sa se deschisa in curand. Iar in Finlanda vecina, weekendul acesta are loc un concurs de Cupa Mondiala, la Levi.

Keep Riding!

Advertisements

1 Comment »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. De weekend-ul acesta 14 decembrie 2013, se schiaza si in Poiana Brasov!!! Uraaa.,, am urcat astazi in Postavarul si am dat cateva ture. A fost foarte liber pentru ca nu prea a mai fost lume sa se aventureze. Am coborat pe Drumul Rosu pentru a fi sigur ca nu stric schiurile. Stiu ca drumu rosu e mereu cel mai bun la inceput de sezon ca tunurile de zapada sunt mai eficiente pentru ca e partia mai ingusta. Apropo de tunuri ele merg constant cam de 9 zile. Le vad in fiecare seara inainte sa adorm, Multe luminite portocalii pe tot versantul muntelui.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.
Entries and comments feeds.

%d bloggers like this: