Nu e Zagreb, uite Bormio

January 5, 2014 at 12:05 pm | Posted in 2014, Povestiri despre Schi | Leave a comment
Tags: , , , , ,

MikaelaShiffrin Mikaela Shiffrin (SUA) castiga mansa I a slalomului feminin de la Bormio, urmata de Maria Pietilae (SWE) la doar 3 sutimi.
Cupa Mondiala revine cu un slalom feminin la Bormio. Concursul era programat la Zagreb, insa acolo nu este zapada, spre dezamagirea zecilor de mii de fani croati.
Cursa, desfasurata in partea de jos a partiei Stelvio, pune la incercare atat schioarele cat si pe servicemani. A inceput sa ninga-ploua, iar in partea de sus este gheta si jos este zapada moale.
Mansa I a fost interesanta, placut de urmarit, chiar si schioare cu numar mare de start reusind sa inverzeasca cronometrul la timpii intermediari. Cam 20 de schioare au contat la final, cu majoritatea favoritelor stranse in cateva zecimi, la 0.77 secunde in spatele liderei.
Castigatoarea mansei, Mikaela Shiffrin a avut un balans impresionant, in timp Maria Pietilae Holmner si alte cateva suedeze au ales o linie directa, rupand uneori virajul. Meritorul lor este ca au relansat un concurs ce parea ca mai ofera doar miza locului 2. Cel mai mult mi-a placut Wendy Holdener (SUI), agresiva si tehnica in acelasi timp. Daca nu ar fi lasat o poarta neatacata ar fi fost si mai aproape de lider acum.

Sa vedem cum va tine zapada in mansa a doua. Mikaela este in continuare favorita certa, insa pentru locul doi ma astept sa iasa scantei.

UPDATE: Pana la urma zapada nu a tinut si a devenit principalul actor al mansei secunde. Mikaela a castigat, Maria Pietilae a venit pe doi iar revelatia mansei secunde a fost frantuzoaica Nastasia Noens, intr-o mansa marcata de multe erori.

Foto: outsideonline.com

Advertisements

Leave a Comment »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.
Entries and comments feeds.

%d bloggers like this: