Felicitari Edit, rusine Puiu Gaspar

February 16, 2014 at 9:13 pm | Posted in EditMiklos, etic, Povestiri despre Schi | 5 Comments
Tags:

Alpine SkiingEdit Miklos, reprezentand acum Ungaria, a obtinut locul 7 la coborarea olimpica de la Soci. Schioarea care a concurat pana in 2010 pentru tara noastra, putea aduce Romaniei cel mai bun rezultat al schiului alpin la JO.

Conform frsb, cel mai bun rezultat al schiului alpin la Olimpiada apartine lui Virgil Brenci, locul 6 la combinata alpina, la Sapporo, in 1972. Tinand cont de modul de desfasurare al acestei probe, consider ca locul 7, obtinut de Miklos, este net superior.
Dar mai important ca toate este timpul: 1.42.28, la doar 71 de sutimi intarziere fata de castigatoarele cursei, Tina Maze si Dominique Gisin. Un mare antrenor spunea ca cine coboara sub o secunda poate triumfa oricand intr-o cursa viitoare. Va dati seama? Visul meu secret de a avea un campion olimpic sau mondial roman!?

Cea care mi-a dat vestea a fost, intamplator, Sandra Narea. A spus ceva gen “Super!” M-am oprit pe partie si i-am spus: “Imi pare rau, eu nu simt decat o mare RUSINE”.
Pentru ca cel care a indepartat-o de la lotul Romaniei a fost Puiu Gaspar, secretarul general al frsb (federatia romana de schi si biatlon). Imi cer scuze, in semn de protest nu pot folosi litere mari.
Iata un articol scris in 2009 despre problemele lui Edit inaintea JO 2010. Era un semnal de alarma care speram sa duca la remedierea lucrurilor. Ei bine, in urma articolelor de pe acest blog Puiu Gaspar a gasit de cuviinta sa puna presiune pe Eurosport ca sa imi suprime vocea, comisia de disciplina a frsb m-a suspendat luandu-mi dreptul de a participa la competitiile nationale si, ce este mai rau, trenul federatiei a continuat sa deraieze.

Advertisements

5 Comments »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. ce sa mai zic, ca azi a castigat Edit locul 5 in cupa mondiala ! Acest Puiu Gaspar trebuie tras urgent la raspundere pentru ideile lui comuniste si schimbat urgent ! da ce inseamna asta? bai Gaspare, tu nu vezi ce roade da Edit !? bai , voi ati baut banii si ati defavorizat un talent romanesc! sa va fie rusine, tie si federatiei ! din cauza voastra NU avem schiori consacrati in cupa mondiala si olimpiade, huaaaa!!!!

 2. Mai fraiere vorbești fără sa știi ,se vede ca esti tare frustrat ,Gaspar a facut multe de cand este la conducerea federatiei,ar trebui sa treci prin Rasnov sa vezi ce baza sportiva sa construit pentru sportivii noștri si apoi sa vorbești .

  • Marius, nu stiam ca dl.Gaspar a avut vreo contributie la constructia bazei de la Rasnov. Ma bucur daca este asa, pentru ca asta inseamna ca a inceput sa respecte sporivii si nevoile lor si ca nu va mai fi ocupat de “aranjarea” sportivilor care il critica.
   Nu ma iau de greselile de gramatica. Legat insa de limbaj, nu stiu la cine va referiti cu “mai fraiere” si “frustratule”, banuiesc ca la Cristi, insa nici nu conteaza. Vreau doar sa va amintesc vorbele Ilenei Vulpescu din Arta Conversatiei: “O faptă rea se-ndreaptă printr-o faptă bună, o vorbă rea nu se îndreaptă prin nimic.”
   Ganditi-va si, data viitoare, va rog iesiti din anonimat punand o adresa corecta de email.

 3. […] alta tara. Apoi, sub steagul Ungariei, incet, incet a inceput din nou sa straluceasca. A venit pe 7 la JO 2014 de la Soci, iar acum este intre cele mai bune 3 schioare din […]

 4. […] – cel mai mare spatiu schiabil dupa cum se lauda francezii. Ne-am bucurat de revederea cu Edit Miklos (foto), Ted Ligety si alti mari […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.
Entries and comments feeds.

%d bloggers like this: