Portrete de Campion: Maica Anastasia

February 20, 2014 at 11:12 am | Posted in etic, Portrete de Campioni | 2 Comments

TabereCuSuflet.033Maica Anastasia este acum maica stareta la o manastire din Bulgaria. In trecut insa a facut schi de performanta pentru Germania, fiind colega cu Rossi Mittermaier la lotul olimpic.

Maica Anastasia este Maica Stareta la o manastire ascunsa intre dealurile de pe malul bulgaresc al Dunarii. Am cunoscut-o in iunie 2013 iar istoria ei m-a impresionat! Este nascuta in 1941, la cateva luni dupa ce Germania invadase Rusia. Tatal ei era german iar mama ei din Rusia. Cand rusii s-au intors cuceritori, a trebuit sa fuga impreuna cu parintii ei din fata furiei rosii.
Apoi s-a apucat de schi si a ajuns pana in lotul national al Germaniei. A fost colega cu Rossi Mittermaier si povestea ca, dupa cele 3 medalii de aur castigate la Innsbruck, Rossi a trebuit sa se mute deoarece casa ei devenise muzeu iar ea nu mai avea loc de atatia admiratori 🙂
Apoi si-a descoperit vocatia pentru biserica ortodoxa si nu a mai schiat:( Intr-o vizita acasa, o prietena a invitat-o sa mearga la schi impreuna. Desi trecusera muuulti ani, inima Maicii a tresarit, insa a decis ca este mai bine sa nu mearga: acum trebuia sa vegheze nu numai viata ei ci si ale altora.
Incercarile ei nu s-au oprit aici. Aflati mai multe in articolul de pe blog.taberecusuflet.ro.
Pentru cariera in schi, dar si pentru modul in care a reusit sa treaca peste incercarile vietii, o consideram pe Maica Anastasia o Campioana.

La ultima vizita a Maicii Anastasia am discutat, evident, despre Olimpiada. Favoritul ei este, cum altfel, Felix Neureuther, pe ai carui parinti ii stie atat de bine. Sa ii tinem pumnii sambata, 22 februarie, in proba sa favorita – slalomul:)

2 Comments »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. […] Maica Anastasia este Maica Stareta la o manastire ascunsa intre dealurile de pe malul bulgaresc al Dunarii.  Am cunoscut-o intr-o plimbare cu copiii la Silistra, iar istoria ei nu are cum sa nu te impresioneze! Este nascuta in 1941, la cateva luni dupa ce Germania invadase Rusia. Tatal ei era german iar mama ei din Rusia. Cand rusii s-au intors cuceritori, a trebuit sa fuga impreuna cu parintii ei din fata furiei rosii. Mai tarziu o regasim ca schioare profesionista. A facut parte si din lotul national al Germaniei, participand chiar  la Jocurile Olimpice. Mai multe despre activitatea ca schioare in Povesti despre Schi. […]

  2. […] al Germaniei, participand chiar  la Jocurile Olimpice. Mai multe despre activitatea ca schioare in Povesti despre Schi. Este o erudita inascuta, vorbind la perfectie mai multe limbi straine, printre care germana, […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.
Entries and comments feeds.

%d bloggers like this: