JO 2022: Spectacol la Super G

February 8, 2022 at 4:21 pm | Posted in 2022, JO | Leave a comment
Tags: , , , , , , ,

Mayer.SGJO22 Asta noapte s-a mai scris o fila de aur in istoria olimpismului! La capatul unei curse pline de dramatism desfasurate pe partia “Rock”, Matthias Mayer a riscat totul si a iesit invingator, devenind triplu campion olimpic si intrand definitiv in galeria marilor eroi ai schiului alpin!

Totul a pornit de la traseul montat de elvetianul Reto Nydegger pe “Stanca” de la Yanqing, un traseu in care a inserat cateva porti tehnice, ca de slalom urias, imediat dupa un start lansat ce amintea mai degraba de coborarea de ieri. De altfel Beat Fuez si alti cativa coboratori au cazut in capcana vitezei, iar la a saptea poarta erau deja out!

Foarte bine a mers Aleksander Kilde, primul dintre marii favoriti, iar presiunea pe care a pus-o asupra celorlalti competitori si-a spus cuvantul la spectacolul final.

Un alt norvegian, Adrian Sejersted, era cat pe aci sa produca surpriza, apoi a venit randul altui mare favorit, austriacul Matthias Mayer, nimeni altul decat campionul olimpic de la PyeongChang.

„Am văzut de sus cursa lui Kilde și a mers foarte, foarte bine, așa că am știut că nu am alta sansa decat sa atac de la inceput”, a marturisit Mayer, la final. Si asta a facut! Insa poate putin prea tare, sau poate presiunea a fost prea mare, caci se impiedica in propriile bete chiar la poarta de start –  o greseala cum rar ne este dat sa vedem la asemenea nivel – si totul parea naruit!

Nu insa si pentru pentru dublul campion olimpic. Cu un psihic de fier, dupa startul ratat zboara pur si simplu! Intra in pozitie de coborare de la primele porti, urmeaza o saritura lunga la poarta 6, se ridica la limita si se strecoara, numai el stie cum, prin portiunea tehnica de la portile 7-10, apoi dupa Sugar Jump agata o poarta … si tot asa pana jos, cand sub scut, cand pe scut! Timpul nu este in favoarea sa, la fiecare intermediar este in spatele lui Kilde iar ecartul pare sa se tot mareasca: +11, +24 si +23 inainte de Canion! Aici, pe portiunea plata a “Stancii” chinezesti, putem spune ca au intrat in scena zeii orientali ai zapezii care i-au netezit calea catre sosire. Am putea spune si ca Ingo Fink, serviceman-ul lui Matthias, a gasit formula magica si a asezat bine straturile de ceara! Caci, sa nu o mai lungim, la final cronometrul arata – 42 iar Mathias obtine a treia medalie olimpica de aur, dupa coborarea de la Soci si SG-ul de la PyeongChang si intra definitiv in galeria marilor eroi ai schiului alpin!

Iata cursa sa aici https://www.facebook.com/Eurosport/videos/486353416441015

“Este unul dintre cei mai buni” a confirmat antrenorul sau, Sepp Brunner. Intrebat de comparatia cu Herman Maier, a adaugat: “Sigur că Herman a câștigat mai multe curse în cariera sa, dar Matthias este acolo cu el. Acum este un superstar. Dar este un tip bun, a rămas cu picioarele pe pamant.”

Pe locul al doilea a venit americanul Ryan Cochran, iar pe ultima treapta a podiumului s-a situat Aleksander Kilde din Norvegia.

Urmatoarea competitie de la schi alpin este slalomul feminin, care este programat in aceasta noapte, de la ora 2:15.

Foto: GEPA pictures/ Harald Steiner

Leave a Comment »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.
Entries and comments feeds.

%d bloggers like this: