Alpine Ski World Cup | Globul cel mare

March 18, 2011 at 5:29 pm | Posted in 2011, LindseyVonn, MariaRiesch, WorldCupFinals | 1 Comment
Tags: , , , , ,

La fel ca in 2005, Globul de Cristal este foarte disputat la Lenzerheide. Atunci Anja Paerson a castigat in fata Janicei Kostelic pentru doar 3 puncte, acum aceeasi distanta le separa pe Lindsey Vonn si Maria Riesch.

Se pare ca micuta statiune din Alpii Elvetieni este predispusa la astfel de drame. In 2005 Anja Paerson a reusit sa sufle marele Glob de Cristal dupa o cursa dramatica, in care Janica a ocupat locul 8, la o zecime de locul 7 si de marele trofeu.

Astazi a avut loc proba de slalom din finala de la Lenzerheide. Maria este la 3 puncte in fata lui Lindsey, dupa o cursa castigata de Tina Maze, in care nemtoaica a terminat pe 4 iar prietena sa pe 13. De fapt nu stiu cat de prietene mai sunt ele de cand conduce Riesch 😦

Pana acum cel mai important arbitru in aceasta disputa a fost vremea. Ultimele 3 curse au fost anulate, printre acestea si un SuperG la care Lindsey era favorita. Chiar si slalomul de astazi a fost la un pas de anulare.

Interesant este modul in care s-a desfasurat acest slalom, fara schimbarea traseului in mansa a doua. Ati mai vazut asa ceva in Cupa Mondiala?! Pare ca cineva acolo sus (in forurile superioare FIS) a vrut neparat sa se tina cursa. Offf… Tot respectul pentru dl Hujara, dar parca prea se repeta scenariul din Finala Cupei Mondiale de la Sestriere din 2004.

Daca cineva a tras sfori, atunci a facut-o in avantajul Mariei, care a profitat si a reusit sa recupereze distanta si chiar sa treaca in fata rivalo-prietenei sale. Nu e frumos sa tragi sfori, dar cred ca Maria merita cu prisosinta Globul de Cristal. Este o schioare completa, cu o tehnica desavarsita in pofida staturii de urias. Si a stat prea mult in umbra marii sale rivale.

Maine va avea loc proba de slalom urias, cea mai tehnica dintre probe, insa la care nici Lindsey nici Maria nu exceleaza. Favorita este totusi Maria, cu micul ei avantaj si cu evolutii ceva mai constante la aceasta proba.

Cred insa ca Lindsey are o forta deosebita. De fiecare data cand am remarcat-o la slalom urias, a iesit pana la urma. Daca v-a reusi sa isi foloseasca frustrarea la fel ca Tina si sa isi canalizeze forta, atunci ea va castiga.

Asa ca, pariul meu pentru maine este … Lindsey 🙂

Advertisements

1 Comment »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. S-a terminat cum se putea mai prost. Ultima cursa s-a anulat iar Maria s-a trezit cu Globul cel Mare.
    “This is a tough day for the sport of ski racing” – Alex Hoedlmoser


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.
Entries and comments feeds.

%d bloggers like this: